Hlavní obsah

Nicole Kidmanová si zahraje hollywoodskou ikonu Grace Kellyovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký list The Hollywood Reporter (THR) zjistil, že Nicole Kidmanová vyjednává o roli Grace Kellyové ve filmu Grace of Monaco. Před lety si média smlsla na jejím téměř pohádkovém příběhu o prosté Američance, která se stala "princeznou", a poté na její předčasné smrti - podobně jako u princezny Diany.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidmanová

Článek

Přípravy na natáčení řídí nezávislý producent Pierre-Ange Le Pogam, který nedávno založil svou vlastní firmu Stone Angel. Loni na podzim překvapil, když získal scénář, o který mělo zájem hodně společností.

Režie se ujme Oliver Dahan, který má za sebou velmi úspěšný film o zpěvačce Edith Piaf s Marion Cotillardovou v hlavní roli. Snímek má být na americké poměry docela komorní a levný (rozpočet 15 miliónů dolarů) a někteří ho přirovnávají k dramatu Králova řeč.

Grace of Monaco nemá být životopisný film, zaměřuje se jen na rok 1962, kdy se knížectví dostalo do sporu se sousední Francií, které se nelíbilo, že fungovalo jako daňový ráj. Kněžna Grace prý tehdy jednáním v zákulisí malý státeček zachránila.

Grace Kellyová byla původně herečka, která se proslavila v 50. letech. Oblíbil si ji kultovní režisér Alfred Hitchcock i další. V roce 1955 však radikálně změnila svůj život, když se vdala za monackého knížete Rainiera. V roce 1982 zemřela při automobilové nehodě. Kníže se už nikdy neoženil a zemřel v roce 2005.

Kidmanová zářila hlavně během deváté dekády ve filmech jako Batman navždy, Eyes Wide Shut nebo na přelomu století v Moulin Rouge. V poslední době už tak velký hit neměla, hrála třeba ve snímcích Trespass, Zkus mě rozesmát a Králičí nora.

Reklama

Výběr článků

Načítám