Hlavní obsah

Nové knihy: Alberto Marini, Angelika Overathová, Tereza Janišová i Pia Guerra a Brian K. Vaughan

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne zahajuje italský autor Alberto Marini, osobní prožitek stál u zrodu románu německé prozaičky Angeliky Overathové. Tereza Janišová pokračuje ve fantasy se svou hrdinkou, americký mistr thrilleru Lee Child nabízí soubor povídek svých kolegů, britský prozaik Anthony Horowitz zve k soubojům na život a na smrt a Alice Moonová, americká autorka, která se přestěhovala do Německa, nabízí příběh dívky Sáry. Nádavkem komiks kanadské výtvarnice jménem Pia Guerra a amerického autora Briana K. Vaughana.

Článek

Alberto Marini:

Zatímco spíš

Nové knihy

Knižní debut úspěšného filmového scenáristy vznikl na základě jeho scénáře pro stejnojmenný film režiséra převážně hororových snímků Jaumeho Balagueróa. Kniha přivádí čtenáře do luxusního činžovního domu v New Yorku, protagonistou thrilleru je jeho vrátný. Ten totiž vlastní klíče od všech bytů a zná slabosti každého obyvatele domu. Stačí jich jen využít. Žádné násilí – hlavní zbraní je psychický teror.

Argo, přeložil Ondřej Nekola, 264 stran, 298 Kč

Angelika Overathová:

Ten den

Nové knihy

Román jedné noci líčí osobní prožitek smrti, kterým prochází hlavní protagonistka, Němka Johanna, jejíž matka pocházela z České, respektive Moravské Dlouhé (Böhmisch/Mährisch Wiesen) na Svitavsku. Matka jako sudetská Němka po druhé světové válce prožila odsun z Československa. Přišla o milovaný domov a žádný jiný už nepřijala. S touto bolestivou ztrátou se za celý svůj život nedokázala vyrovnat, snažila se ji však kompenzovat v rodině: Novým domovem matky se stalo její dítě.

Nakladatelství Lidové noviny, přeložila Jitka Nešporová, 112 stran, 149 Kč

Tereza Janišová:

Erilian 2 - Kouzla na obzoru

Nové knihy

Život ve městě Erilian se zdá být až pohádkově idylický. Zia, mladá spisovatelka, rebelka a čarodějka v jedné osobě, tento názor nesdílí. Kde má v tomhle nudném městě snobů najít inspiraci pro svoji knihu? Když ale objeví v zaprášeném podkrovním pokoji matčin starý zápisník z cest po jihovýchodních zemích, obrátí se mladé čarodějce život vzhůru nohama. Rozhodne se vzít svůj osud do vlastních rukou a jedné letní noci uteče z domu.

Nakladatelství XYZ, 320 stran, 299 Kč

Lee Child:

Mistři thrilleru

Nové knihy

Lee Child, autor série s Jackem Reacherem, představuje spolu s Mezinárodní organizací autorů thrillerů sbírku pětadvaceti dosud nepublikovaných povídek, plných napětí, záhad, vražd a dramatických zápletek. Prohnaný kriminálník si myslí, že může zneužít dítě, na něž by svalil vinu za své zločiny, kněz se setká v cele smrti tváří v tvář s vrahem své ženy, objev létajícího talíře v hlubinách oceánu přivádí muže na pokraj obrovského odhalení, poslední přání umírajícího dokazuje jeho bývalé manželce, že je stále prohnilý až do morku kostí…

BB art, přeložila Marie Čermáková – Frydrychová, 336 stran, 269 Kč

Anthony Horowitz:

Škorpion se vrací

Nové knihy

Škorpion pronásleduje Alexe Ridera po velkou část jeho života. Zabil mu rodiče, snažil se z Alexe udělat zrádce a pokaždé se vrací o něco silnější než předtím. Tentokrát si tato mocná zločinecká organizace hraje s ohněm v nejvýbušnější oblasti světa: na Středním východě. Nikdo však nezná Škorpiona tak dobře jako Alex. A nikdo neví, jak se Alexovi dostat na kobylku, lépe než Škorpion. Až doteď. Honičky nebyly ještě nikdy tak zběsilé, souboje tak záludné a nebezpečí pro lidstvo tak velké. Přežije Alex i tentokrát?

BB art, přeložila Eva Brožová, 296 stran, 229 Kč

Alice Moonová:

Polibek nesmrtelnosti, Krvavá romance

Nové knihy

Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?

Fragment, přeložila Michaela Škultéty, 248 stran, 249 Kč

Pia Guerra, Brian K. Vaughan:

Y: Poslední z mužů 6 – Holky s holkama

Nové knihy

Je to šestá kniha z uzavřené a cenami ověnčené ságy, kterou má na svědomí jeden z největších komiksových talentů současnosti, Brian K. Vaughan. Od neobjasněné Pohromy, která zabila všechny samce mužského pohlaví na zeměkouli, uplynulo už víc než dva roky. Jediní dva, kdo přežili, amatérský iluzionista Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, se společně s biochemičkou dr. Mannovou a tajnou vládní agentkou 355 dostali konečně do San Franciska. Zde se dr. Mannové v záložní laboratoři podařilo určit zdroj jejich imunity, který se nachází v Ampersandově těle. Ten však vzápětí zmizel...

BB art, přeložil Petr Zenkl, 128 stran, 399 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám