Hlavní obsah

Wanastowi Vjecy: Hrajeme i písně Lucie, protože jsou moc pěkné

Právo, Jaroslav Špulák

Bezprostředně po plzeňském vystoupení poskytla skupina Wanastowi Vjecy Novinkám.cz rozhovor. Odehrál se v šatně ještě předtím, než muzikanti vklouzli do sprch a smyli ze sebe pot, který na nich během vystoupení zákonitě ulpěl.

Foto: Petr Horník, Právo

Wanastowi Vjecy

Článek

Co jste cítili v okamžiku, kdy koncert skončil?

Kodym: Řekl jsem si, že lidé v Plzni jsou báječní.

Smetáček: Trochu mě překvapilo, jak dlouho křičeli, když jsme dohráli přídavky. Byli jsme tím mile překvapeni. Asi se jim to líbilo víc, než jsem si myslel během koncertu.

Proč jste tedy ještě něco nepřidali?

Havlíček: Mohli jsme, ale báli jsme se, aby to nebyla křeč. Také je někdy pro kapelu mentálně těžké vrátit se na pódium poté, kdy už ho pro ten večer definitivně opustila.

Kdy jste uzavřeli konečnou verzi koncertního setlistu?

Havlíček: Minulý týden.

Byly v něm tři písničky z repertoáru skupiny Lucie. Proč?

Kodym: Protože jsou moc pěkné a rádi je hrajeme.

Foto: Petr Horník, Právo

Wanastowi Vjecy

Jak moc o podobě setlistu rozhodovala anketa mezi fanoušky?

Kodym: Vyšli jsme z ní. Nejdřív jsme sestavili koncertní setlist podle fanoušků a potom jsme ho trochu upravili podle sebe. Základ ale vzešel z hlasování lidí.

Prožili jste při koncertu nějakou kritickou chvíli?

Vartecký: V jeden okamžik mi přestala hrát kytara. Stane se to, byl to technický problém, nefungovala vysílačka. Když má člověk hodně kytar a hodně vysílaček, může se to přihodit. Byl to první koncert, vychytáme to.

Havlíček: Bavili jsme se o tom, co uděláme, když se něco podobného stane, a dohodli jsme se, že se na to vykašleme. Věděli jsme, že se nebudeme nervovat, abychom nezkazili koncert lidem ani sobě. Nejde přece o život.

Kodym: V Bedně od whisky jsem zpíval druhou sloku místo třetí. Překvapilo to asi především mě samotného…

Budete pro další koncerty něco měnit?

Havlíček: Měli jsme den na to, abychom postavili pódium a vše připravili. Podstatné ale je, že teprve lidé dají najevo, jestli všechno funguje. My si teď některé věci projdeme, možná upravíme detaily, ale setlist je podle mě v pořádku. Funguje.

Kodym: V albové verzi písně Pod zemí mám swůj ráj vyje ve druhé čtvrtině opravdový vlk. Zatím ho nemáme v počítači, ale na další koncerty si ho opatříme.

V písničce Kočárek jste zazpívali kousek skladby Půlnoční od Václava Neckáře a Umakartu. Chtěli jste tím něco říct?

Kodym: Chtěli jsme tím říct, že se blíží Velikonoce. A že je to pěkná písnička.

Reklama

Výběr článků

Načítám