Hlavní obsah

Potomci Beatles se chystají založit skupinu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rozhovoru s BBC prozradil James McCartney jednu z nejkurióznějších hudebních novinek posledních let. S dalšími potomky členů Beatles prý mluvil o tom, že by založili skupinu, jakési Beatles druhé generace.

Foto: jamesmccartney.com

James McCartney podobu s otcem Paulem nezapře.

Článek

Na otázku reportéra, zda by s potomky slavných otců (Sean Lennon, Dhani Harrison, Zak Starkey) nezaložil kapelu, James McCartney řekl, že Zak (syn Ringo Starra) by asi nechtěl, ale Jason (jeho bratr) asi ano. Sean vypadá, že by do toho šel a Dhani také.

Následovala otázka, jestli už o tom diskutovali a mladý McCartney překvapivě odpověděl: "Ano, trochu."

James McCartney už vystoupil v legendárním Cavern Clubu, kde mladí Beatles začínali. Ač je širší veřejnosti spíše neznámý, hudbě se věnuje už léta. Hrál na dvou sólových albech svého otce a v roce 2010 vydal vlastní LP. Nyní se 34letý hudebník chystá na turné po amerických klubech.

Muzikantem prý chtěl být vždycky. "Najednou jsem zjistil, že hraju na kytaru o něco lépe než další děti ve škole a začal jsem z toho mít radost a byl jsem na to hrdý. Snil jsem, že budu lepší než Beatles. Nejsem si jistý, jestli to zvládnu. Když už nic, tak bych chtěl být stejně dobrý, ale i to je docela těžké."

Vůbec mu prý nevadí srovnávání s jeho otcem. "Myslím, že je to skvělé, je to pocta. Nemyslím si, že jsem tak dobrý jako Beatles nebo otec, ale jsou tu jisté vlivy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám