Hlavní obsah

Filmové premiéry - Máme papeže, Titanic, Víla, Zatímco spíš, Sněhurka a Láska a modřiny

Právo, Věra Míšková

Po světové premiéře v soutěži loňského festivalu v Cannes a úspěšné cestě po dalších festivalech (u nás v Karlových Varech a pak na Febiofestu) přichází do kin italský film Máme papeže, jedna z nejlepších komedií, jaké byly a jsou v posledních letech v kinech k vidění. James Cameron vrací na plátna Titanic – tentokrát ve 3D. Francouzsko-belgický film Víla natočili Dominique Abel a Fiona Gordon, a sami v něm ztvárnili hlavní role. Hororový thriller Zatímco spíš přichází ze Španělska a jeho hlavní postava je muž, který manipuluje životy ostatních lidí.

Upoutávka na film Titanic 3D (v kinech od 05.04.2012) Video: Bontonfilm

 
Článek

Máme papeže

Upoutávka na film Máme papeže! (v kinech od 05.04.2012) Video: Cinemart

Režisér a herec Nanni Moretti si ke své satiře na katolickou církev vybral situaci, která je v existenci této zkostnatělé instituce čas od času naprosto klíčová: po smrti starého papeže je svolána konkláve: kardinálové se uzavřou před vnějším světem a v samotě volí papeže nového. Staří pánové oblečou hábity a usednou nad prázdné papírky, na něž má každý z nich napsat svého kandidáta.

Není snadné se rozhodnout, a nejvyšší představitelé církve jako kluci ve školních lavicích bloumají pohledy po „třídě“, snaží se opisovat, a hlavně se tiše modlí: Bože, ať to nejsem já. Konečně je rozhodnuto, a na scénu vstupuje skvělý Michel Picolli jako nově zvolený Svatý otec. Na scénu ano, na balkón jen s velkými obtížemi. A když má pozdravit tisíce věřících, jako blesk do něj udeří pochybnosti...

Máme papeže Itálie/Francie 2011, 104 min., režie: Nanni Moretti, hrají: Michel Piccoli, Jerzy Stuhr, Nanni Moretti, Renato Scarpa a další.

Titanic

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Právě 100 let uplyne 12. dubna ode dne, kdy luxusní obří nepotopitelná loď vyplula na svou osudnou cestu. Při této příležitosti se režisér James Cameron rozhodl znovu uvést do kin velkofilm Titanic, ale tentokrát v novém kabátu. Příběh Kate a Lea, který získal v roce 1997 11 Oscarů, včetně toho za nejlepší film, tedy znovu ožívá – tentokrát ve 3D.

Titanic, USA 2011, 194 min., režie: James Cameron, hrají: Leonardo DiCaprio, Kate Winsletová, Billy Zane, Kathy Batesová, Bill Paxton a další

Víla

Upoutávka na film Víla (v kinech od 05.04.2012) Video: Film Europe

Dom pracuje na nočních směnách v malém hotelu blízko průmyslového přístavu Le Havre. Jedné noci dorazí do hotelu žena, která nemá žádná zavazadla ani boty. Jmenuje se Fiona a povídá Domovi, že je vílou, která mu může splnit tři přání. Dvě z jeho přání Fiona splní, poté však záhadně zmizí. Dom, který se do ní na první pohled zamiloval, po ní začíná pátrat. Film, který je natočen jako klauniáda, se zabývá otázkou hledání štěstí a toho, co jsme pro něj schopni udělat.

Víla, Francie/Belgie 2011, 93 min., režie: Dominique Abel, Fiona Gordon, hrají: Dominique Abel, Fiona Gordon

Zatímco spíš

Upoutávka na film Zatímco spíš (v kinech od 05.04.2012) Video: Film Europe

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření.

Zatímco spíš, Španělsko 2011, 102 min., režie: Jaume Balagueró, hrají: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan a další.

Sněhurka

Upoutávka na film Sněhurka (v kinech od 05.04.2012) Video: Hollywood Classic Entertainment

Zlá královna získala nadvládu nad královstvím. jak dobře víme, nejvíc jí jde na nervy nevlastní dcera Sněhurka, krásná mladá dívka. královna ji nechá odvést do lesa a zabít. Ale ve společnosti sedmi trpaslíků se Sněhurka zachrání a zlou královnu přemůže.

Sněhurka, USA 2012, 106 min., režie: Tarsem Singh, hrají: Julia Robertsová, Lily Colinsová, Armie Hammer, Michael Lerner a další.

Láska a modřiny

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Čínská studentka Chua žije teprve krátce v Paříži. Jednoho dne náhodou potká mladého dělníka Mathieua, který se do ní zamiluje. Vznikne mezi nimi intenzivní vztah plný vášně, který Huu natolik vyvede z rovnováhy, že se rozhodne vrátit se do Číny. Až tam zjistí, jak důležitou roli Mathieu v jejím životě hraje...

Láska a modřiny, Čína/Francie 2011, 105 min., režie: Ye Lou, hrají: Corinne Yam, Tahar Rahim, Vincent Rottiers a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám