Hlavní obsah

Nová DVD: Terapie 1. série, Profesionál, Láska nebeská a Alvin a Chipmunkové 3

Právo, Vera Míšková

Seriál Terapie je výjimečný svou psychologickou hloubkou, propracovaností postav i neobvyklým dějištěm, koncentrovaným do uzavřeného prostoru. Téměř celý děj se odehrává v pracovně psychologa Marka Pošty, kterého během jednotlivých dnů v týdnu navštěvuje několik různorodých pacientů. Jean Paul Belmondo hraje profesionálního tajného agenta ve filmu Profesionál a láska je všude kolem hrdinů filmu Láska nebeská. Děti potěší další animované dobrodružství Alvin a Chipmunkové 3.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 15. týden

Článek

Terapie 1. série - disk 1.

V pondělí po proflámované noci vyzná nešťastná Sandra lásku svému terapeutovi, ke kterému dochází již půl roku. V úterý na svou první terapii přijde zdánlivě sebevědomý voják Igor vyprávějící o nevydařené misi v Afghánistánu. Ve středu zraněná gymnastka Linda neuspěje při pokusu získat od odborníka vyjádření o své psychické způsobilosti k dalším sportovním výkonům. Ve čtvrtek se Michal zlobí na Janu, že nikdy nedorazí včas na jejich společnou terapii. Jana je těhotná a nechce si nechat jejich vymodlené dítě. Psychoterapeut Marek poprvé navštíví svou kolegyni Ditu a požádá ji o radu.

Terapie 1. série - disk 1., Epizody 1.- 5. , 126 min. drama,/psychologický, Česká republika, 2011, režie: Petr Zelenka, Marek Najbrt, Jaroslav Fuit, hrají: Karel Roden, Táňa Pauhofová, Lukáš Hejlík, Michaela Doubravová, Aňa Geislerová, Martin Hofmann, Kamila Magálová, Klára Melíšková, Berenika Kohoutová, Kristýna Frejová, Tomáš Matonoha, a další.

Profesionál

Joss Beaumont je profesionální tajný agent - zabiják, kterého francouzská tajná služba před dvěma lety poslala na tajnou misi. Jeho úkolem bylo zabít hlavu malé africké země Malawi, prezidenta Njalu. Ten se však vinou politického převratu stal francouzským spojencem a Joss naopak velmi nepohodlným svědkem, který tak vzápětí skončil v tamním vězení. Nyní se vrací do své vlasti a má jasný cíl – pomstu v podobě dokončení svého starého úkolu.

Profesionál, Francie, 1981, thriller/akční/kriminální, 108 min., režie: Georges Lautner

Profesionál, Francie, 1981, thriller/akční/kriminální, 108 min., režie: Georges Lautner hrají: Jean-Paul Belmondo, Jean Desailly, Cyrielle Clair, Marie-Christine Descouardová, Michel Beaune a další.

Láska nebeská

Dokonalá britská romantická komedie, to je Láska nebeská. Deset postupem navzájem propojených příběhů, skvělé herecké obsazení včetně Hugha Granta v roli britského premiéra, Billa Nighyho jako rockové hvězdy s nejstrašnějí vánoční odrhovačkou a Colina Firtha v roli spisovatele a podváděného manžela. Neodolatelná komedie, která připomíná, že láska je skutečně všude kolem nás a je těžké jí uniknout. Byť o tom každý z nác někdy zapochyboval.

Láska nebeská, USA, Francie, Velká Británie, 2003, romantická komedie, 130 min., režie: Richard Curtis, hrají: Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompsonová, Keira Knightleyová, Hugh Grant, Laura Linneyová, Alan Rickman, Billy Bob Thornton, Rowan Atkinson, Claudia Schiffer, a další

Alvin a Chipmunkové 3

Tentokrát si naši staří známí vyrážejí užít prázdniny na luxusní výletní loď, kterou svým dováděním během chvíle obrátí naruby. Chimpunkové a Chipettky páchají na parníku, který se stal dočasně jejich hracím hřištěm, jednu lumpárnu za druhou a zpestřují tak prázdniny nejen sobě, ale i všem ostatním pasažérům. Veškerá legrace ale končí ve chvíli, kdy ztroskotají na opuštěném ostrově, ze kterého, jak se zdá, není úniku. Brzy se ale ukáže, že ostrov není tak opuštěný, jak to na první pohled vypadalo. Alvin a jeho přátelé potkávají nového kamaráda, se kterým se vydávají na dobrodružné putování po ostrově, na jehož konci je čeká velké překvapení.

Alvin a Chipmunkové 3, USA 2011, animovaný/rodinný, 87 min., režie: Mike Mitchell, hrají: Jason Lee, Matthew Gray Gubler, Amy Poehleovár, Jesse McCartney, Anna Farisová.

Reklama

Výběr článků

Načítám