Hlavní obsah

Blonďatá bestie se vrátila do divadla i s odposlechy Béma

Právo, ČTK, Kateřina Farná

Některé výroky z procesu v kauze údajné korupce uvnitř vládní strany Věci veřejné (VV) nebo ze zveřejňovaných hovorů bývalého pražského primátora Pavla Béma (ODS) s podnikatelem Romanem Janouškem si v neděli večer připomněli návštěvníci pražského divadelního A Studia Rubín.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Lukáš Příkazký (vlevo) a Ondřej Pavelka v pražském A Studiu Rubín v pokračování satirického večera, který se před rokem inspiroval skandálem kolem parlamentní strany Věci veřejné.

Článek

To totiž uvedlo pokračování loňské politické satiry, tentokrát pod názvem Blonďatá bestie vrací úder.

Před diváky v úvodu předstoupil herec a spoluautor politického kabaretu Ondřej Pavelka a pohádkově zahájil satiru: „Žili byli Mazánek a Kolibřík.“ Pavelka poté působil především jako moderátor děje, na chvíli se ovšem na pódium objevil i v roli Radka Johna.

V inscenaci se střídaly hlavně dvě dějové linie. Jedna byla inspirována procesem s šéfem poslanců Věcí veřejných Vítem Bártou a nyní již bývalým poslancem VV Jaroslavem Škárkou, druhá pak telefonáty Béma s Janouškem.

Při scénách od soudu usedli na stranu žalobců herci Jan Vlas jako Škárka a Barbora Poláková v roli bývalé poslankyně VV Kristýny Kočí. Herci připomněli některé výroky, které nedávno zazněly v soudní síni.

Nechybí inženýr Pandur a doktor Gripen

Například Poláková alias Kočí líčila, jak dostala obálku s penězi. Dala tak vzpomenout i na loňské uvedení Blonďaté bestie. Do divadelního představení, které provázely výbuchy smíchu diváků, zasahovala i postava sedící mezi nimi. S odkazem na známé kauzy postupně vystupovala pod jmény Mostecký uhelný, inženýr Pandur a doktor Gripen.

Režisér Tomáš Svoboda již dříve uvedl, že počítá s reprízami. Nevyloučil další pokračování po vynesení rozsudku v kauze údajné korupce v rámci Věcí veřejných.

Reklama

Související témata:

Související články

Barbora Poláková: Konec blonďaté bestie

Vypadá to, že režiséři objevili talentovanou komediální herečku, které s oblibou svěřují role praštěných, někdy trapných, někdy nešťastných holek. Zároveň si...

Výběr článků

Načítám