Hlavní obsah

Mistr severské krimi Jo Nesbø navštíví Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Známý norský spisovatel Jo Nesbø, kterého si oblíbili i čeští čtenáři, přijede poprvé do Prahy a 14. dubna plánuje autogramiádu od 10:30 v Paláci knih Luxor. Jak jeho fanoušci jistě vědí, jeden z jeho příběhů se v Praze částečně odehrává.

Foto: Stian Andersen

Spisovatel Jo Nesbø

Článek

Spisovatel má naplánováno 13. dubna setkání s novináři pod záštitou norského velvyslance Jense Eikaase a v sobotu 14. dubna se čtenáři. Před dvěma týdny vyšla česky už čtvrtá kniha s názvem Spasitel (dosud vyšlo Pentagram, Nemesis, Lovci hlav), na podzim Kniha Zlín připravuje vydání páté knihy – Sněhulák. Plánují postupně vydat i další Nesbøho tituly.

Jo Nesbø je norský spisovatel a hudebník, původním povoláním ekonom. V roce 1997 se proslavil románem Netopýří muž. Následovaly další krimi příběhy s vyšetřovatelem  Harrym Holem, skvělým kriminalistou, ale také alkoholikem a komplikovanou osobností. Někteří označují norského autora za "nového Stiega Larssona". Získal řadu literárních cen a jeho knihy byly přeloženy do 35 jazyků. Vyšly ve 140 zemích světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám