Hlavní obsah

Bitva o Steva Jobse: život vizionáře chce do kin přivést více režisérů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Ashton Kutcher by měl podle informací listu The Hollywood Reporter hrát zesnulého šéfa firmy Apple Steva Jobse v novém filmu. A není jediný.

Foto: Profimedia.cz

Ashton Kutcher má hrát hlavní roli.

Článek

Režisér Joshua Michael Stern by chtěl začít točit už v květnu, když bude mít Kutcher pauzu v seriálu Dva a půl chlapa. Komentáře zahraničních médií připomínají, že herec je velice podobný mladému Jobsovi, jakoby byli bratři.

Rychlost, s jakou Stern plánuje natáčení, není náhodná. Tento nezávislý projekt chce nejspíše předehnat mnohem větší a dražší projekt společnosti Sony. Ta koupila už loni práva na autorizovanou biografii Steva Jobse od Waltera Isaacsona, která vyšla v říjnu 2011, ale dosud nic nenatočila. Není znám ani hlavní představitel, ani další podrobnosti. Pokud by se "indie" filmu hodně zadařilo, mohl by pozdější "velký" film poškodit.

Bez autorizace

Stern si nechal napsat scénář od Matta Whiteleyho a žádnou autorizovanou knížku nepotřeboval, což mu otvírá možnost být odvážnější, udělat "méně hodný" film a samozřejmě také možnost přivolat soudní žaloby.

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy jako Wozniak.

Pro Ashtona Kutchera je to mimořádně zajímavá nabídka, neboť bývá považován spíše za komediálního či romantického herce, i když zkouší ze škatulky vybočit - např. thrillerem The Butterfly Effect (Osudový dotek) a historickým dramatem Bobby (Atentát v Ambassadoru).

Kuriózní je fakt, že snímek má produkovat Mark Hulme, ve světě filmu neznámý muž. Jde o finančníka, který se zabývá hlavně hypotékami.

O životě bývalého ředitele Applu vyšel také komiks. Má jen 32 stránek a prý dokumentuje mládí technologického vizionáře od narození, kdy byl adoptován, až do založení firmy Apple. Steve Jobs zemřel minulý rok v říjnu v 56 letech na rakovinu. V srpnu se vzdal pozice ředitele firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám