Hlavní obsah

Nejhorším filmem se stala komedie Jack a Jill, získala deset Zlatých malin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Z rekordních jedenácti nominací si odnesl deset filmových anticen Zlatá malina film Jack a Jill od amerického herce, producenta a scénáristy Adama Sandlera. Na svém webu to v neděli večer místního času (pondělí brzy ráno SELČ) uvedla nadace G.R.A.F., která každoročně nejhorší snímky a herecké počiny "oceňuje".

Foto: Falcon

Jack a Jill

Článek

G.R.A.F. nicméně upozorňuje, že ne všechny maliny získal Sandler sám. V převlékací komedii, v níž Sandler hrál mužskou i ženskou hlavní roli, dostal anticenu také oscarový herec Al Pacino. Ten hrál sám sebe a za jeho výkon mu porota přiřkla titul nejhoršího herce ve vedlejší roli.

Letošní ročník Zlatých malin je v pořadí dvaatřicátý. Doposud se maliny udělovaly v únoru, v předvečer slavných cen americké filmové akademie Oscar. Letos ale byly v tento den oznámeny nominace, samotné vyhlášení "nejhorších počinů" se přesunulo na prvního dubna, tedy na apríla.

Nápad na filmové anticeny, které by byly protiváhou Oscarů, pochází od publicisty a filmového nadšence Johna Wilsona. O "vítězích" rozhodovalo asi 650 členů nadace Zlaté maliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám