Hlavní obsah

Aerosmith přežili krize, nové album vydají do tří měsíců

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková skupina Aerosmith se v posledních letech potácela na hraně rozpadu kvůli složitým mezilidským vztahům i zdravotním problémům. Nyní ale tvrdí, že do tří měsíců bude mít novou desku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Tyler

Článek

Aerosmith na tiskové konferenci v Los Angeles slíbili také nové turné. Nazvali ho Global Warming Tour a začne v červnu v Minneapolis, bohužel se týká jen Ameriky, takže čeští fanoušci se zatím nemohou těšit na koncert.

Největší novinku ale představuje studiové album, které má vyjít po osmi letech problémů. Bude už patnácté a prodávat se začne zhruba do tří měsíců.

"Byli jsme čtyři měsíce zalezlí a dělali, to co nám jde nejlépe. Ještě musíme dokončit dvě písně před mixem," řekl frontman Steven Tyler. Zdá se, že s kytaristou Joem Perrym zažehnali sváry a jsou v nejlepší pohodě. Zahrál mu i Happy Birthday k 64. narozeninám v americké verzi Superstar, kde je Tyler porotcem. A ten v závěru všem fanouškům vzkázal: "Nezklameme vás."

Náladový frontman

Loni Tyler tvrdil, že nemůže desku dokončit, protože nekomunikují a kytaristu nemůže vůbec sehnat. Na albu začali pracovat už před lety s producentem Brendanem O'Brienem.

Téměř celý rok 2010 ztratili hádkami. V létě Perry z médií zjistil, že Tyler bude porotcem televizní soutěže a nikomu ze skupiny o tom neřekl. Kromě Perryho prý zaskočil i ostatní kolegy, protože účast v pořadu je časově dost náročná.

"Jako všichni ostatní, i já jsem se to dozvěděl z internetu. Přitom to není žádná drobnost,“ rozčílil se tehdy Perry v rozhovoru pro Boston Herald. „Hrajeme spolu čtyřicet let a on mi to nemohl říct! Proč s tím dělá takové tajnosti? Jestli má Steven už s produkcí programu nějakou dohodu, bude to mít určitě vliv na chod kapely. My si také chceme svůj život plánovat.“

Ještě předtím Tyler prohlásil, že dva roky nebude vystupovat. Jeho problémy s alkoholem a drogami se už staly evergreenem..

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám