Hlavní obsah

Filmové premiéry - Okresní přebor, Hněv Titánů, Příliš mladá noc, Konečná uprostřed cesty a Kluk na kole

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšném televizním seriálu Okresní přebor přichází do kin stejnojmenný celovečerní film s podtitulem Poslední zápas Pepika Hnátka. Po světové premiéře na letošním Berlinale a soutěžním uvedení na Febiofestu zase film mladého slovinského režiséra Příliš mladá noc. Ze skutečného příběhu Kima a Krickitt Carpenterových vychází zdánlivě tragický, ale ve výsledku optimistický film Navždy spolu o muži a ženě, kteří k sobě po nešťastné události, která je rozdělila, znovu našli cestu. Drama německého režiséra Andrease Dresena Konečná uprostřed cesty je na téma smrti a umírání.

Upoutávka na film Okresní přebor (v kinech od 29.03.2012) Video: Bontonfilm

 
Článek

Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Před první seriálovou epizodu předsadil scenárista a režisér Jan Prušinovský děj celovečerního hraného filmu. Setkáváme se tak nejen s dobře známým fotbalovým mužstvem Slavoj Houslice, ale s také s jeho bývalým trenérem Pepikem Hnátkem (Miroslav Krobot), na jehož příběh se film soustředí.

S kolotočáři přijedou i další nové tváře a chybět samozřejmě nebudou ani staří známí Ondřej Vetchý jako kapitán mužstva Jiřina, Leoš Noha v roli šišlajícího veterináře a zdravotníka týmu Ády Větvičky, David Novotný jako nejlepší a zároveň nejlínější hráč Jarda Kužel a Luděk Sobota ve své překvapivě vážné roli předsedy.

Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka ČR 2012, 104 min., režie: Jan Prušinovský, hrají: Miroslav Krobot, Ondřej Vetchý, David Novotný, Jan Hartl, Leoš Noha, Norbert lichý, Jaroslav Plesl, Pavla Beretová a další.

Hněv Titánů

Foto: Warnerbros

Filmové premiéry

Deset let poté, co porazil hrozného, obrovského Krakena, se Diův syn, polobůh Perseus, snaží žít poklidným životem. Sám vychovává desetiletého syna Helia, bydlí na vesnici, rybaří. Netuší, že mezitím řádí mezi bohy a Titány boj o nadvládu. Bohové totiž přišli o oddanost lidí, ztrácejí nesmrtelnost a také kontrolu nad uvězněnými Titány a jejich krutým vůdcem Kronosem, otcem Dia, Hadese a Poseidona, kteří ho před dávnými léty zbavili vlády, uvrhli do vězení v propasti Tartarus hluboko v podsvětí, a sami vládli.

Upoutávka na film Hněv Titánů (v kinech od 29.03.2012) Video: Warner Bros

Perseus nemůže mlčet, když se Hádés a Diův božský syn Ares rozhodnou vyměnit spojence, a dohodnou se s Kronem, že zajmou Dia. Na zemi se rozpoutá peklo...

Hněv Titánů, USA 2012, režie: Jonathan Liebesman, hrají: Sam Worthington, Liam Neeson , Ralph Fiennes, Rosamunda Pike a další..

Příliš mladá noc

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Intimní příběh o dvou dvanáctiletých klucích, kteří se den po Silvestru náhodně ocitnou na zvláštní oslavě v bytě mladé dívky a prožijí zde své první setkání s láskou a sexualitou. Ve snímku, který odkrývá prázdnotu současných partnerských vztahů, upoutají pozornost kromě herců Martina Pechláta, Jiřího Černého a Natálie Řehořové také představitelé dětských rolí Vojtěch Machuta a Jan Vaši.

Příliš mladá noc, ČR/Slovinsko 2012, 65 min., režie: Olmo Omerzu, Hrají: Martin Pechlát, Jiří Černý, Natálie Řehořová a další.

Navždy spolu

Upoutávka na film Navždy spolu (v kinech od 29.03.2012) Video: Falcon, Famous

Mladí umělci a novomanželé Paige a Leo jsou zamilovaní a šťastní. Jenže pak mají dopravní nehodu: Leovi se celkem nic nestane, ale  Paige připraví úraz hlavy o veškeré vzpomínky včetně vztahu s manželem. Když se probere z kómatu, je pro ni Leo cizí člověk, a ona ve své mysli znovu studentka práv ještě předtím než ho potkala, a vydala se na uměleckou dráhu.

Šance na to, že se jí paměť vrátí, je mizivá, a Leo stojí před faktem, že přišel o svou životní lásku a rodinu. Rozhodne se tedy získat ji znovu...

Navždy spolu USA 2012, romantické drama, 104 min., režie: Michael Sucsy, hrají: Rachel McAdamsová, Channing Tatum, Sam Neill, Scott Speedman, Wendy Crewson, Jessica Langeová a další

Konečná uprostřed cesty

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Německého scenáristu a režiséra Andrease Dresena zná české publikum jako tvůrce tragikomických příběhů o partnerských a mezilidských vztazích jako Láska na grilu nebo Whisky s vodkou, za který dostal na karlovarském festivalu cenu za nejlepší režii.

Za novinku Konečná uprostřed cesty dostal v Cannes cenu sekce Un certain regard, a po uvedení v Karlových Varech ji osobně představil na právě probíhajícím Febiofestu.

Čtyřicátníci Simone a Frank se se dvěma dětmi nastěhovali do nového domu a vzápětí se dozvídají tragickou zprávu: Frank má rakovinu a nezbývá mu mnoho času. Chod domácnosti, vztah rodiny k otci a pohled na to, co je umírání, láska a sebeobětování se dramaticky změní.

Konečná uprostřed cesty, Německo 2011, drama, 110 min., režie: Andreas Dresen, hrají: Milan Peschel, Steffi Kühnertová, Talisa Lilly Lemkeová, Mika Nilson Seidel a další.

Kluk na kole

Foto: Artcam

Filmové premiéry

Nový film bratří Dardennů (Mlčení Lorny, Dítě) vypráví příběh dvanáctiletého Cyrila, kterého otec umístí do dětského domova. Chlapec nepřestává věřit, že se k otci vrátí, ale ten už žije nový život. Při jednom ze svých útěků za otcem se Cyril seznámí s kadeřnicí Samanthou, která se rozhodne, že se o něj začne starat.

Upoutávka na film Kluk na kole (v českých kinech od 29.03.2012)Video: Artcam

Dokáže ale Cyril přijmout její lásku? A jak jeho příchod změní život Samanthě? Budou ti dva schopní spolu žít ve vzájemné důvěře nebo je čeká ještě složitá cesta?

Kluk na kole, Francie/Belgie 2011, 87 min., režie: Jean-Pierre Dardenne a Luc Dardenne, hrají: Thomas Doret, Cécile De France, Jérémie Renier, Guy Catoul a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám