Hlavní obsah

Fatboy Slim, Amy MacDonaldová i rockoví Mando Diao na Open Air Festivalu

Novinky, Stanislav Dvořák

Letní Open Air Festival ohlásil v úterý své zahraniční hvězdy jako Fatboy Slim nebo písničkářku Amy MacDonaldovou a Mando Diao. Koná se 9. až 11. srpna v Panenském Týnci.

Článek

Dramaturgyně Milena Palečková uvedla, že na základě přání fanoušků letos oslovili Fatboye Slima, který poprvé vystupuje na českém festivalu. "Amy McDonald je v ČR úplně poprvé, letos má vydat novou desku, takže představí nový materiál," dodala.

Britský muzikant a producent Fatboy Slim (vlastním jménem Norman Quentin Cook) patří k pionýrům ostrovní elektronické hudby, kteří se prosadili v devadesátých letech. Získal už deset MTV Video Music Awards a dvě Brit Awards. V obecném povědomí zůstávají pevně zakotveny hlavně taneční hity Praise You, The Rockafeller Skank a Right Here Right Now.

Foto: fatboyslim.net

Fatboy Slim

Skotská písničkářka Amy MacDonaldová přiváží pop-rock vzdáleně příbuzný s Cranberries či Alanis Morissette. Její hlas je osvěžující, sebejistý ve výškách i hloubkách. Má v sobě něco z ostrovního folku, zůstává ale v pohodlných kolejích  mainstreamovosti.

Z jiného konce kytarového spektra pochází skupina Mando Diao, švédská pětice inspirovaná hudbou 60. a 70. let - punkově řízná garážovka, která současně neodmítá romantiku starého soulu a bluesrocku.

Vystupují od roku 1999 a v roce 2002 vydali první album Bring 'Em In ve Švédsku, o rok později vyšlo mezinárodně. Kritici byli nadšeni a v roce 2004 přišla další placka Hurricane Bar, následovaná Ode to Ochrasy (2006) a Never Seen The Light Of Day (2007). Jejich frontman disponuje lahodně plným chraplákem, připomínajícím směs Oasis, Joe Cockera a Bruce Springsteena.

Z domácích vystoupí Nightwork, Support Lesbiens a Xindl X

Program samozřejmě tvoří i české soubory. Přijedou mimo jiné popoví srandisti Nightwork, pop-rockoví Support Lesbiens, Xindl X, Mandrage, 100°C, Lety Mimo a NiceLand.

Open Air Festival má také divadelní a literární scénu (EKG, literárně hudební kabaret Igora Malijevského a Jaroslava Rudiše, Emil Hakl se svým autorským čtením a živá vystoupení televizní show Na Stojáka!). Pro celou rodinu je pak připravena spousta akcí včetně sportovních adrenalinových aktivit a workshopů.

Vstupenky můžete zakoupit v prodejní síti Ticketpro - za 880 Kč normální a za 1760 Kč VIP. Tyto ceny platí do konce dubna. Dvě vstupenky za cenu jedné mají členové O2 Extra Klubu. Kapacita stanového městečka pro rodiny s dětmi je omezená, je možné si rezervovat místo. Více na www.openairfestival.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám