Hlavní obsah

David Koller se představí s Agon Orchestra

Právo, šh

Již 26. března zahájí zpěvák a hudebník David Koller s kapelou v pražské Státní opeře sérii tří vystoupení David Koller versus Agon Orchestra.

Článek

Představí se na nich s komorním orchestrem Agon Orchestra, který se specializuje na soudobou hudbu, také s violoncellistou Jiřím Bártou a zpěvačkou Lenkou Dusilovou.

Agon Orchestra pod vedením dirigenta, skladatele, šéfa orchestru plzeňské opery a producenta Petra Kofroně již několikrát spolupracoval s rockovými muzikanty.

Kofroň k chystaným koncertům řekl: „Je to sraz dvou myšlení – rockového a soudobé vážné hudby. Chceme vyjmout něco z rockové písně, postavit na tom něco ze současné vážné hudby a zároveň prezentovat současnou vážnou hudbu s rockovým feelingem. Nejde o písně v obvyklém hávu s lesem krásných houslistek, ale spíše o souboj rockové kapely, kterou se snaží dravostí, divokostí a možná bláznovstvím takzvaně přehrát soubor klasických nástrojů.“

„Navíc v řadě coververzí vystoupí ještě Jiří Bárta, takže posun bude větší, protože půjde spíš o violoncellový koncert v doprovodu rockové kapely a orchestru,“ dodal.

Společně s Lucií už Koller s klasickými muzikanty spolupracoval. Tyto koncerty by ovšem měly být podle hlavního protagonisty odlišné. Návštěvníci vystoupení v Praze, Brně (1. dubna) a Plzni (5. dubna) se mohou těšit na známé Kollerovy hity v symfonické podobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám