Hlavní obsah

Elán ještě nekončí, plánuje sérii koncertů v halách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv zpěvák Jožo Ráž občas mluví o konci Elánu, fanoušci ještě mají dost možností vidět ho naživo. Populární slovenská skupina navštíví letos řadu českých měst.

Foto: Michaela Feuereislová, Novinky

Kapela Elán

Článek

"Skupina zrekapitulovala svoji dosavadní kariéru a připravila exkluzivní koncertní program složený z jejich největších hitů, které v původní podobě i nových úpravách představí v říjnu na třech velkolepých koncertech v Brně (19.10.), Praze (24.10.) a Ostravě (26.10.)," uvedla za pořadatele Kateřina Dědková.

Ještě předtím je ale můžete vidět a slyšet 21.4. v Jihlavě, 22.5. v Plzni, 24.5. v Liberci, 26.7. na Malé Skále a 15.9. v Kadani a zavzpomínat s nimi na staré hity jako Neviem byť sám, Kočka, Zaľúbil sa chlapec, Amnestia na neveru, Nie sme zlí a další.

Elán byl založen už roku 1968 a debutoval až po třinácti letech. Debutoval deskou Ôsmy svetadiel a v 80. letech se vyšvihl k vrcholu popularity. Jejich činnost přerušila velmi vážná nehoda Joža Ráže, ale po několika letech se vrátili. Skupinu nyní tvoří Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara), Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), Peter Farnbauer (kytara, zpěv), Ĺubo Horňák (klávesy), Henry Tóth (kytara) a Boris Brna (bicí).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám