Hlavní obsah

Filmové premiéry - Miláček, Musíme si promluvit o Kevinovi, Hurá do Afriky a Meruňkový ostrov

Právo, Věra Míšková

Do kin jde nová adaptace slavného románu Guy de Maupassanta Miláček s s Robertem Pattinsonem, Christinou Ricciovou a Umou Thurmanovou v hlavních rolích. Režisérka Lynne Ramsayová, která se specializuje se na závažná psychologická dramata, je pokládána za jeden z největších britských talentů současnosti. Ve filmu Musíme si promluvit o Kevinovi se zaměřila na patologický vztah syna a matky. Podle knihy slavného německého spisovatele Ericha Kästnera (Luisa a Lotka, Kulička a Toník, Emil a detektivové), vznikl film Hurá do Afriky!, který získal v roce 2011 nominaci na Cenu diváků na Evropských filmových cenách.

Upoutávka na film Miláček (v kinech od 22.03.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Miláček

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Paříž druhé poloviny 19. století. Z vojenské služby v severní Africe se vrací pohledný mladík Georges Duroy. Čeká na něj chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku.

Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky...

Miláček, USA 2012, 120 min., režie: Declan Donnellan a Nick Ormerod, hrají: Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Colm Meaney

Musíme si promluvit o Kevinovi

Foto: AČFK

Filmové premiéry

Adaptace známého románu Lionel Shriverové je částečně rodinné drama a částečně thriller. Eva se kvůli svému synovi vzdá nadějné kariéry, ale již brzy po porodu zjišťuje, že v jejich vztahu není něco v pořádku. Kevin je od raného věku agresivní vůči okolí a především vůči ní. V pubertě jeho nenávist v pubertě kulminuje. Ale matka ho ani ve vězení neopouští a vzájemný vztah plný nepochopení, zklamání, nenávisti… a lásky pokračuje dál.

Upoutávka na film Musíme si promluvit o KevinoviVideo: Asociace českých filmových klubů

Musíme si promluvit o Kevinovi, Velká Británie, USA 2011, 112 minut, režie: Lynne Ramsayová, hrají: Tilda Swintonová, Ezra Miller, John C. Reilly a další.

Hurá do Afriky

Foto: Intersonic

Filmové premiéry

Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat. Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě...

Upoutávka na film Hurá do Afriky (v kinech od 22.03.2012)Video: Intersonic

Hurá do Afriky, Německo / 2010, animovaný / rodinný, 3D a 2D, 93 min., český dabing, režie: Reinhard Klooss, Holger Tappe, v českém znění: Ondřej Brzobohatý, Jiří Hromada, Valérie Zawadská, Martin Stropnický a další.

Meruňkový ostrov

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Film odehrávající se na jižním Slovensku, na samotě ukryté v meruňkových sadech, kde se ve víru vášní zmítají tři muži. Všichni milují jednu osudovou ženu ona má ráda je - se všemi strastmi a radostmi, které přináší život.

Upoutávka na film Meruňkový ostrov (v kinech od 22.03.2012)Video: Film Europe

Meruňkový ostrov Slovenská republika 2012, romantické drama, 102 min., režie: Peter Bebjak, hrají: Szidi Tobias, Attila Mokos, Peter Nádasdi, György Cserhalmi a další. 

Reklama

Výběr článků

Načítám