Hlavní obsah

Jiné tváře dnešního rock’n’rollu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matěj Ruppert a Roman Holý koncertovali minulý čtvrtek se svou skupinou Neruda v karlovarském klubu Paderewski. Po skončení vystoupení se opili, a protože přečetli řadu biografií i článků o tom, jak se některé rock’n’rollové kapely v noci uvolňují, rozhodli se učinit to také.

Foto: Michaela Feuereislová, Novinky

Zpěvák Matěj Ruppert to při svém vystoupení pojal hodně rockersky.

Článek

Z okna internátu, na kterém byli v Karlových Varech ubytovaní, putovala dolů na zem televize, židle, police i stolek. Je to jenom rock’n’roll, poznamenal by přihlížející hudební pamětník.

Stejně jako zahraniční rockeři i ti naši museli náhradu škody zaplatit. Matěj Ruppert v neděli Právu řekl, že je to přišlo na sedm tisíc korun, tudíž jim trestní stíhání nehrozí, neboť to by toho museli rozflákat za více než deset tisíc.

Horkýže slíže už má prý takové třeštění za sebou

Slovenská punkrocková kapela Horkýže slíže už má prý takové třeštění za sebou. O víkendu koncertovala v klubech na východě Čech a při té příležitosti navštívila pevnost Josefov v Jaroměři, založenou roku 1780 rakouským císařem Josefem II. Pozorně vyslechla výklad a zamířila ještě do zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem, kde mimo jiné pozdravila mládě orangutana.

„Také jsme v minulosti na svých turné ničili věci, ale potom jsme si přečetli pár knih, boží slovo a udělali jsme ze sebe slušné lidi. Na Facebooku jsme se odhlásili z různých pochybných skupin a očistili jsme své nitro,“ řekl Právu s úsměvem zpěvák Kuko. Dodal ještě, že v nejbližší době si chtějí na místech svých koncertů prohlédnout především kostely, skanzeny a jeskyně.

Není se co divit, to všechno jsou tváře rock’n’rollu. Výbojné, vlídné i legrační.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám