Hlavní obsah

Léto otevře Votvírák s českým popem a rockem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Votvírák tradičně předznamenávající prázdninovou sezónu se letos koná 15.–17. června na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích. Přijedou desítky českých a slovenských souborů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Neckář (vlevo) se svým bratrem

Článek

Padesát let na Votvíráku oslaví legenda české scény Olympic a třicítku si odškrtne metalový Arakain a také punková skupina Visací zámek. Retro náladu podpoří i comeback slavící Václav Neckář, Blue Effect a další.

Z novějších jmen se fanoušci dočkají skupiny Chinaski, která letos výhradně pro festival Votvírák 2012 vystoupí s repertoárem sestaveným v hlasování hudebních fanoušků, kterého se můžete zúčastnit i vy na webu www.votvirak.cz.

Dále vystoupí Mandrage, Anna K, Jiří Macháček a Mig 21, Sto zvířat, Charlie Straight, UDG, objev roku skupina Goodfellas, Xindl X, Petr Bende, Iné Kafe, Harlej, Desmod, Škwor, Citron, Alkehol, Imodium.

Pro fanoušky hip hopu je připravena zvláštní stage, kde vystupují Prago Union a Livě Band, slovenská Moja Rec i MC Gey, který se na festivalu představí spolu s DJ Fattem, Vec nebo Champion Sound.

Votvírák letos pokračuje ve své tradici spíše symbolického vstupného, v předprodejích Ticketpro a Ticketstream stojí při nákupu do 31.3. 140 Kč (plus poplatek prodejce), do 14. června 195 Kč. Na místě 290 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám