Hlavní obsah

Rise Against bojují i za práva homosexuálů

Novinky, ŠH

Americká hardcoreová formace Rise Against se v pátek večer představí v pražské Incheba Areně. Do tak velkého prostoru její koncert dostala skutečnost, že se kapela u zdejších fanoušků těší velké oblibě.

Foto: Profimedia.cz

Rise Against počátkem března koncertovali v Moskvě

Článek

Do české metropole ji doprovodí hostující britská skupina Architects a Touché Amoré ze Spojených států. „Důvod, proč jsme si je vybrali, je jednoduchý: jsou dobří. Jsou zatraceně dobří!“ pěje chválu na adresu předskokanů zpěvák Rise Against Tim McIlrath.

Hlavní hvězdy večera posléze nabídnou průřez staršími nahrávkami i ochutnávkami z loňského alba Endgame. Zmíněná kolekce, jak je u Rise Against dobrým zvykem, upozorňuje na řadu závažných společenských témat, především na problematiku homofobie. „Zatímco většina Evropy je registrovanému partnerství nakloněna, v řadě amerických států zatím legalizováno nebylo. Myslím, že se to brzy změní, ale zatím je za to potřeba bojovat,“ řekl McIlrath.

Dodal, že v Praze zazní i skladba Make It Stop (September’s Children), která reaguje na sérii sebevražd amerických teenagerů LGBT komunity (organizace bojující za práva lesbických, gay, bisexuálních a transgender skupin), ke kterým došlo v září 2010.

Není to však jen homofobie, kterou se skupina zabývá. Zatím naposledy vzdala poctu Amnesty International, k jejichž 50. výročí vzniku nahrála coververzi Dylanovy skladby Ballad Of Hollis Brown.

Vstupenky na koncert jsou ještě k zakoupení v předprodeji za 590 Kč. Na místě budou k dispozici za 650 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna v květnu vyjede na světové turné

Americká popová zpěvačka Madonna se připravuje na světové turné. V květnu vyrazí po třech letech nejprve do Izraele, poté navštíví Evropu, severní a jižní...

Výběr článků

Načítám