Hlavní obsah

Nové knihy: František Niedl, Frederick Forsyth, Jo Nesbø, Bernard Cornwell i Asfa-Wossen Asserate

Právo, František Cinger

Výběr nových knih zahajuje román českého autora Františka Niedla, prvotina anglického klasika Fredericka Forsytha, další detektivka norského bestselleristy Jo Nesbøa a historický román britského prozaika Bernarda Cornwella. Za pozornost stojí další dívčí příběhy Američanky Sary Shepardové i zápisky Asfy-Wossena Asserateho, prasynovce posledního etiopského císaře. Nádavkem první komiksový sešit série Ultimate Spider-Man a spol.

Článek

František Niedl:

Útěk do pekel

Nové knihy

Hlavní hrdina rozsáhlého románu, filozof Pavel Vencl, si užívá život plnými doušky. Milovník žen se živí karetní hrou a baví boxem. První den nacistické okupace zbytku Československa 15. březen 1939 tráví v náročí milenky Katy a rád by, aby tomu bylo i nadále...

Strhující života běh ho však donutí k emigraci - nejprve do Švýcarska, pak do Francie, Anglie a nakonec za oceán. Díky konfliktní povaze se dostává do dramatických situací, na vlastní kůži poznává různé způsoby brutality, ať už od mocenských složek států nebo od spoluvězňů.

Moba, 544 stran 299 Kč

Frederick Forsyth:

Příběh Biafry

Nové knihy

Reportážní kniha z válečného konfliktu v africké Biafře – nigerijské provincii, na jejímž území se nacházejí bohatá naleziště ropy a která se na sklonku šedesátých let pokusila o nezávislost – je Forsythovým debutem z roku 1969. O jeho oblíbenosti svědčí trojice reedic na počátku tisíciletí, revidovaná a doplněná samotným autorem. Po dva a půl roku dokázala domácí vojska vzdorovat intervenci Lagosu, podporovaného Brity. Poučení neztratilo nic na zajímavosti, aktuálnosti a poučnosti.

Euromedia Group k.s. – Knižní klub, přeložil Michal Prokop, 296 stran, 259 Kč

Jo Nesbø:

Spasitel

Nové knihy

Píše se srpen 1991. Na letním táboře Armády spásy je znásilněna čtrnáctiletá dívka. O dvanáct let později padne k zemi voják střežící v Oslu vánoční polévku Armády spásy. Chorvatský nájemný vrah s červeným šátkem kolem krku dokončil svůj poslední úkol a opouští místo činu. Následujícího dne při pohledu do novin zjistí, že zastřelil nesprávného muže. Návrat do vlasti se odkládá, zadanou práci je třeba dokončit stůj co stůj. To však nebude tak jednoduché. Proti němu stojí nekonvenční detektiv Harry Hole.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 400 stran, 299 Kč

Bernard Cornwell:

Zrádce

Nové knihy

Druhá část navazující na román Rebel. Znovu se čtenář setkává s Nathanielem Starbuckem, oběma Faulconery, otcem a synem, drsným a statečným jižanským seržantem Thomasem Truslowem a jeho krásnou dcerou Sally, působící nyní jako hvězda nejluxusnějšího richmondského nevěstince. Na pozadí historických událostí jako bitva na Ball’s Bluffu a tažení seveřanského generála McClellana na hlavní město Konfederace se rozvíjí napínavý příběh Nathaniela Starbucka. Ze zběhlého seminaristy se proměňuje v ostříleného válečníka a u mužstva oblíbeného důstojníka, ale zároveň musí zápolit s neutuchající záští bohatého a vlivného Washingtona Faulconera, který se už stal brigádním generálem.

BB art, přeložil Milan Dvořák, 384 stran, 249 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 3: Dokonalé

Nové knihy

V Rosewoodu v Pensylvánii žijí čtyři holky, kterým není na první pohled co vytknout. Jenže když se podíváte blíž, zjistíte, že nejsou ani zdaleka tak bezchybné, jak vypadají. Aria nedokáže pustit z hlavy bývalého kluka. Zakázané ovoce totiž chutná nejlíp. Hanna zase riskuje náklonnost své nejlepší kamarádky, zatímco Emily se hroutí kvůli jedné hloupé puse. A Spencer? Ta zkrátka musí mít všechno, co její sestra. A autorka sleduje jejich životní zápletky.

BB art, přeložila Anna Školníková, 248 stran, 199 Kč

Asfa-Wossen Asserate:

Dobré mravy

Nové knihy

Prasynovec posledního etiopského císaře přesídlil po revoluci v roce 1974 do Německa. Studoval na řadě univerzit a pracoval později jako novinář. Svůj pohled na společenské způsoby západního světa využil při psaní knihy, v níž vypráví o vlastních osudech a příčinách mnoha rozhodnutí a současně poskytuje rady, jak se správně chovat ve společnosti.

Nakladatelství Lidové noviny, přeložila Jitka Jílková, 300 stran, 259 Kč

Ultimate Spider-Man a spol. 1

Nové knihy

Ultimate Spider-Man a spol. přináší zábavné příběhy s mladými a uvěřitelnými hrdiny. Ať už je to Spider-Man, X-Meni nebo Fantastic Four, jsou to série, kterou mohou číst jak děti, tak dospělí a všichni se u nich budou bavit. A co víc, jsou to série, ke kterým nepotřebujete žádné znalosti komiksového vesmíru. Současní čtenáři mohou sledovat superhrdiny od jejich prvních super-krůčků. Koncem minulého století se totiž šéfové nakladatelství Marvel odhodlali k radikálnímu kroku. Vzali ty nejslavnější hrdiny a vytvořili pro ně alternativní vesmír, kde se jejich příběhy začaly vyprávět od prvního sešitu. Znovu a moderně. Ten vesmír nese označení Ultimate.

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 100 stran, 199 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám