Hlavní obsah

Kytarista Jack White přijede v dubnu se sólo albem, ukázka je na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sixteen Saltines je název singlu Jacka Whitea, který se šíří na internetu. Je součástí jeho sólového debutu Blunderbuss, který vyjde 23. dubna.

Článek

Kytarista, který už založil několik úspěšných skupin, si teď naplánoval sólo turné a zahájil ho 8. března v Nashvillu. V létě hodlá koncertovat ve Velké Británii. O koncertě v Česku, kde ještě nikdy nebyl, se ale zatím nemluví.

Kytarista a zpěvák ukončil v roce 2011 éru svého nejslavnějšího dítka, skupiny The White Stripes. Rockové duo, které si vysloužilo označení fenomén desetiletí, obdrželo za třináct let činnosti ceny Grammy, Brit Awards, MTV Awards a další.

Skupina byla tvořena manželským párem a naposledy měla turné v roce 2007, které nedokončila kvůli psychickým problémům Meg Whiteové.

Jack White účinkoval v dalších projektech jako The Raconteurs a The Dead Weather, ale loni prohlásil, že už žádné skupiny zakládat nebude. Všechny jeho desky se vyznačují virtuózními hráčskými schopnostmi i hlučnou a neklidnou syrovostí, trhavými rytmy a odkazy k blues.

Reklama

Výběr článků

Načítám