Hlavní obsah

Popová skupina Duran Duran v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Anglická popová skupina Duran Duran, jejíž hlavní úspěchy spadají do 80. let, se ve středu 27. června objeví v pražské O2 Aréně. V rámci All You Need Is Now World Tour 2012 představí své největší hity i skladby ze stejnojmenného aktuálního alba.

Foto: duranduran.com

Duran Duran

Článek

Fanoušci se podle pořadatelů mohou těšit i na hity Wild Boys, Rio, Girls On Film, The Reflex, A View To A Kill, Notorious a Ordinary World.

Duran Duran vznikli v Birminghamu v roce 1978 kolem klávesisty Nicka Rhodese a basisty Johna Taylora, k nimž se přidali zpěvák Simon Le Bon a bubeník Roger Taylor (nemá nic společného s členem skupiny Queen). Kvarteto hraje dodnes.

Název převzali z komiksu Barbarella, kde se vyskytuje padouch Dr. Durand Durand. Jejich eponymní debut je proslavil v roce 1981, prodalo se ho asi 2,5 miliónu kusů. Celkem skupina vydala 13 studiových alb. Duran Duran se dostali na výsluní v éře televize MTV, která v osmdesátých letech jasně určovala trendy v popu. A výpravná vizuální prezentace v klipech tak byla logicky jednou z příčin jejich vzestupu.

Natočili i hudbu k 68 filmovým a televizním titulům. Nejznámější filmovou skladbou skupiny je ústřední píseň A View To A Kill ke stejnojmenné bondovce a historie se možná bude opakovat i u připravované bondovky Skyfall.

Vstupenky na pražský koncert v cenách od 890,- Kč jsou v prodeji na terminálech Sazka od čtvrtka 15. března. Kapacita arény bude snížena posunutím pódia blíže k tribunám.

Reklama

Výběr článků

Načítám