Hlavní obsah

Nová DVD: Perfect Days - I ženy mají své dny, Pianista, Můj přítel delfín a Billy Elliot

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle předlohy divadelní hry skotské dramatičky Lizy Lochheadové natočila režisérka Alice Nellis romantickou komedii o ženě, která si klade zásadní otázku: Jak mi za rok může být pětačtyřicet, když pořád ještě nevím, čím chci být, až vyrostu!” Tři Oscary – za nejlepšího herce Adriena Brodyho, nejlepší režii Romana Polanského a nejlepší scénář Ronalda Harwooda dostal film Pianista podle skutečného příběhu pianisty a skladatele Szpilmana. Skutečnost dala základ i příběhu o poutu chlapce a delfína Můj přítel delfín a citlivý film o touze chlapce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 11. týden

Článek

Perfect Days – I ženy mají své dny

Foto: Bontonfilm

Nová DVD

Příběh začíná čtyřiačtyřicátými narozeninami úspěšné majitelky kadeřnického salónu a hvězdy televizní show Eriky. Sice nedostane největší kytici, jakou si dovede představit, zato ale pěkné přáníčko od své bývalé švagrové, trapný vzkaz v rozhlasovém pořadu od bývalého manžela, krém na vrásky od homosexuálního kamaráda Richarda a dárkový striptýz od své nevyzpytatelné matky. Jenže Erika stejně touží jen po jediném, co nemá – po dítěti. A tak nastolí plán a pustí se do něj se stejnou vervou, se kterou budovala svůj podnik. Jenže některé věci se nalinkovat nedají...

Perfect Days – I ženy mají své dny, ČR 2011, komedie, režie: Alice Nellis, hrají: Ivana Chýlková, Zuzana Bydžovská, Ondřej Sokol, Bob Klepl, Vojta Kotek

Pianista

Foto: Magic box

Nová DVD

Skutečný příběh vynikajícího pianisty a skladatele Wladyslawa Szpilmana, který patřil k nejuznávanějším mladým hudebníkům své doby. Bohužel jen do chvíle, kdy byla jeho slibně se rozbíhající kariéra přerušena 2. světovou válkou. Tento silný a působivý snímek sleduje Szpilmanovu hrdinskou a inspirující cestu za přežitím. Dílo vypovídá o síle naděje i o pevnosti lidské duše.

Pianista, Velká Británie, Francie, 2002, životopisný, válečný, drama, 150 min., režie: Roman Polanski, hrají: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Michal Zebrowski, Frank Finlay, Maureen Lipman a další.

Můj přítel delfín

Foto: Magic box

Nová DVD

Hrdinou filmu o poutu mezi zvířaty a lidmi, který navíc vychází ze skutečného příběhu, je chlapec jménem Sawyer. Ten nalezne zraněnou delfínici, která je převezena do námořní nemocnice a pojmenována Winter. Bohužel kvůli svým zraněním přišla o ocasní ploutev, bez které nemůže přežít. Ale díky Sawyerovo lásce, kvalifikovanému námořnímu biologovi a geniálnímu odborníkovi na protézy, který byl pověřen stvořením nového ocasu, získá Winter druhou šanci na nový život.

Můj přítel delfín USA 2011, rodinný, 108 min., režie: Charles Martin Smith, hrají: Morgan Freeman, Ashley Judd, Harry Connick Jr., Frances Sternhagen, Kris Kristofferson, Ray McKinnon, Nathan Gamble, Kurt Yaeger

Billy Elliot

Foto: Magic box

Nová DVD

Jedenáctiletý Billy Elliot je syn horníka ze severní Anglie. Táta z něj chce mít boxera, ale chlapce to táhne docela jinam. Cestou z boxu se připlete k baletní hodině, a začne navštěvovat taneční lekce. Před svým ovdovělým otcem a arogantním bratrem to ale pečlivě tají. Učitelka baletu, paní Wilkinsonová, v něm okamžitě rozpozná mimořádný talent a pomáhá mu s přípravou na přijímací zkoušky do Královské taneční akademie. Jenže Billy se zmítá mezi pocitem odpovědnosti k rodině a vlastní bezmeznou touhou tančit. V optimisticky laděném a povzbudivém příběhu podávají mimořádné herecké výkony Julie Watersová, Gary Lewis i začínající Jamie Bell.

Billy Elliot, Francie/Velká Británie 2000, drama/hudební, 110 min., režie: Stephen Daldry, hrají: Jamie Bell, Jamie Draven, Gary Lewis, Julie Waltersová, Charlie Hardwick, Stephen Mangan, Patrick Malahide

Reklama

Výběr článků

Načítám