Hlavní obsah

Na internetu je singl z nové desky kytaristy Slashe

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singl You're A Lie je první ochutnávkou z alba Apocalyptic Love, které se bude prodávat od 22. května. Bývalý kytarista Guns N' Roses Saul Hudson ukončil éru Velvet Revolver a opět vystupuje sólo pod svou přezdívkou Slash.

Foto: Petr Horník, Právo

Slash

Článek

Slash napsal k desce hudbu a jeho současný zpěvák Myles Kennedy je autorem textů. "Nechal jsem to kompletně na něm, čím dál jsem od textů, tím lepší," řekl Slash časopisu Rolling Stone.

Práce na singlu You're A Lie, který si zachovává tradiční slashovský zvuk, trvala prý nejdéle ze všech písní: "Dvakrát jsme měnili aranže a byla to poslední věc, na které jsme ve studiu dělali."

Album je prakticky hotové a Slash se těší na živé hraní, které je pro něj nejdůležitější.

"Máme písničku Anastasia, která bude naživo pro nás největší nářez, protože je to ta nejdelší a instrumentálně nejdobrodružnější věc na desce. Je v ní hodně kytar," libuje si. V květnu vyjede na turné, které ale nezavítá do ČR.

Letos se má kytarista také setkat s bývalými kolegy z Guns N' Roses, protože budou v dubnu uvedeni do rockové síně slávy. Slash prý netuší, jak to proběhne, a je to pro něj ještě daleko.

Loni ale řekl, že se nechce vracet ke sporům s Axlem Rosem a zahrál by si s ním. Jejich dávný rozchod byl prý velmi tichý. Protože se tomu ale věnovalo tolik pozornosti, postupně to přerostlo v jakési nezvladatelné monstrum.

"Když vidím staré záznamy Guns, je v tom hlad a zápal pro věc. S těma pěti chlápkama nemůžete vyjeb..." líčil nadšeně Slash v jednom interview.

Jenže bývalý basista Guns N' Roses Duff McKagan se obává, že s Axlem se nelze dohodnout, protože trpí šílenou záští. "Samozřejmě je tu šance, nevím, jak je reálná," řekl nedávno.

Reklama

Výběr článků

Načítám