Hlavní obsah

Bruce Willis a Edward Norton zahájí Cannes

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film s Brucem Willisem a Edwardem Nortonem otevře letošní ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Snímek Moonrise Kingdom, který zatím nemá oficiální český název, se odehrává v roce 1965.

Článek

Moonrise Kingdom režíroval Wes Anderson a vedle Willise v něm hrají Edward Norton, Bill Murray, Jason Schwartzman, Harvey Keitel, Tilda Swintonová a Frances McDormandová.

Bruce Willis dostal roli šerifa, který řídí pátrání po páru dětí, které se do sebe zamilují a v létě 1965 utečou z domova do divočiny. Film je charakterizován jako drama s komediálními prvky.

Anderson napsal scénář společně s Romanem Coppolou, synem Francise Forda Coppoly. V Hollywoodu je považován za autora svérázných příběhů, které se vymykají z mainstreamu a většinou netrhají kasovní rekordy, i když animovaný Fantastický pan Lišák byl nominován na Oscara. Před ním natočil např. filmy Darjeeling s ručením omezeným, Život pod vodou, Taková zvláštní rodinka a Jak jsem balil učitelku.

Předsedou poroty bude letos Ital Nanni Moretti, festival začíná 16. května. Pořadatelé označili Moonrise Kingdom za "překvapivý příběh o dětech a rodičích během bouřlivého léta roku 1965." Svědčí prý o tvůrčí svobodě autora, v níž se stále vyvíjí.

Canneský festival, který se v posledních letech více přiklonil ke komerční tvorbě, oslaví letos 65. výročí. Je nejprestižnější evropskou akcí, kterou běžně navštěvují všechny velké hollywoodské hvězdy a Zlatá palma z Cannes je vedle Oscara nejzářivější filmovou cenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám