Hlavní obsah

Aneta Langerová se opět vydává na akustické koncertní turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prosinci loňského roku odehrála Aneta Langerová v některých českých a moravských městech akustické turné se smyčcovým triem. Koncerty se setkaly s úspěchem, proto se zpěvačka rozhodla vyslyšet přání svých fanoušků a bude v turné nazvaném Pár míst pokračovat.

Foto: Sony Music

Aneta Langerová si vyzkouší i post herečky.

Článek

Navštíví opět jen několik měst (odtud i název turné) a koncerty se budou konat v menších sálech, kde bude omezený počet míst k sezení. Vystoupí i v některých zajímavých prostorách, například ve Velké synagoze v Plzni nebo na zámku Nový Světlov v Bojkovicích. Zahraje jen za doprovodu piana a smyčcového tria.

„Plním si jeden z velkých snů. Zazpívám výběr písní ze všech tří desek v doprovodu smyčcového tria, piana a své kytary. Pár míst je turné výjimečné hlavně atmosférou, která vyplývá z aranží písní. Všechny jsou přizpůsobené složení kapely, což je opravdu kolikrát velká změna. Tím, že jsem si vysnila hrát se smyčcovým triem, jsem musela najít ještě dva nové muzikanty, kteří by ho tvořili. To se povedlo dle mých představ a na pódiu se se mnou objeví violoncellistka Dorota Barová a violista Vladan Malinjak. Kromě nich mám za zády část své kapely, houslistku Veroniku Vališovou a pianistu Jakuba Zitka,“ řekla o turné Langerová.

15. března si vyzkouší i roli divadelní herečky. Při premiéře nového muzikálu Plantáž se objeví v jedné z menších rolí. Představení uvede soubor Divadlo Letí v pražském Divadle Na Prádle a bude v něm účinkovat i britský herec a dramatik Mark Ravenhill. Vmuzikálu zazní hudba Tomáše Poláka (Mig 21) otextovaná Xindlem X.

Pár míst 2012

7. 4. Bojkovice

24. 4. Kuřim

25. 4. Poděbrady

26. 4. Plzeň

1. 5. Praha

4. 5. Vysoké Mýto

„Je to má první divadelní role, tudíž další obrovská výzva v mém životě. Těším se a jsem zvědavá, co to se mnou udělá,“ řekla zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám