Hlavní obsah

Vtipný i smutný příběh dnešního dne v nové knize City

Právo, František Cinger

Příběh grafika, který se těšil, jak nastoupí do redakce zeměpisného časopisu, ale nakonec skončil v bulváru téhož vydavatele, vypráví novinář Martin Žemlička v příběhu mnohoznačně nazvaném City.

Foto: Archiv nakladatelství

Martin Žemlička: City

Článek

Je to také příběh o mladém člověku, příteli modelky Andrey, který má před sebou řadu volných dnů a nadějnou perspektivu. Jenže ve své sebestřednosti netuší, že se jeho dívka s ním nudí a zřejmě se poohlídne po někom jiném.

Hlavní hrdina si jako pomyslného protivníka vybere mediální hvězdu Leoše, jehož se pokusí veřejně znemožnit. Není tak těžké domluvit se o tom v případě člověka, který se toulá po barech, aby se ocitl namol opilý v „péči“ dvou dívek, které se ochotně nechají vyfotografovat v jakékoli pozici.

Žemlička upoutá čtivým stylem i portrétem člověka, který se ocitá před rozhodnutím. Toulat se světem jako docela „zbytečný“ člověk, nebo se podívat do nelítostného zrcadla a začít nějak jinak.

S autorským vtipem vypráví o situaci, kdy by se znovu mohl a chtěl sejít s Andreou, ale hříchy přecházejících dnů mu nakazují sexuální abstinenci. Čtenář se potěší a třeba i zamyslí nad tím, co by v případě hlavního hrdiny sám udělal.

Celkové hodnocení 75 %

Martin Žemlička: City

Akcent, 177 stran,

199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám