Hlavní obsah

Festival Jeden svět nabízí 106 dokumentů

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět, který v úterý začal v Praze a uskuteční se i ve 14 městech v ČR, nabízí 106 dokumentů ze 44 zemí.

Foto: Archiv festivalu Jeden svět

Vedle hlavní soutěže a sekce Máte právo vědět přináší dokumenty na téma protestů, nepokojů, revolty organizované mladými lidmi. Snímek z filmu Dopisy z Íránu

Článek

Během deseti festivalových dní se pražské publikum podívá do 72 různých zemí. Vedle stálic, jakými je Afghánistán, Bělorusko, Barma nebo Čína, nabídne festival i filmy z poměrně neobvyklých míst – například Salvadoru, Sýrie, Jemenu, Grónska či souostroví Maledivy.

Vedle hlavní soutěže a sekce Máte právo vědět přináší dokumenty na téma protestů, nepokojů, revolty organizované mladými lidmi. Sekce Spolu navzdory je na téma mezilidských vztahů a rodiny a na webu ČT najdou zájemci on-line speciál o práci organizátora festivalu – společnosti Člověk v tísni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám