Hlavní obsah

Filmové premiéry - Čtyři slunce, John Carter: Mezi dvěma světy, Mezi vlky a Zkrat

Právo, Věra Míšková

Po světové premiéře na americkém Sundance Film Festivalu, kam byl přijatý jako první český film v historii, jde do kin novinka scenáristy a režiséra Bohdana Slámy Čtyři slunce na téma lásky, ale i rodičovské odpovědnosti. John Carter: Mezi dvěma světy vychází z klasického sci-fi románu Edgara Rice Burroughse z roku 1917, a Mezi vlky je rovněž adaptací literární předlohy - povídky Ghost Walker – o skupině ropných vrtařů na Aljašce, která cestou na dovolenou ztroskotá a musí jít pěšky.

Upoutávka na film Čtyři slunce (v kinech od 8.3.2012)Video: Falcon

 
Článek

Čtyři slunce

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Příběh rodiny a jejích přátel z menšího města vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů. Téměř čtyřicetiletý, zastydlou pubertou zmítaný otec se dosud nepoučil z chyb a jeho úlety s sebou přinášejí nejen komické momenty, ale i problémy. S partnerkou Janou vychovávají dvě děti.

Starší z nich je dospívající syn z Járova prvního manželství Véna, který v příběhu sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho. Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce... Lavinu nečekaných událostí z povzdálí sleduje a možná i ovlivní místní šaman Karel.

Čtyři slunce, ČR 20012, 105 min., režie: Bohdan Sláma, hrají: Jaroslav Plesl, Aňa Geislerová, Karel Roden, Jiří Mádl a další.

John Carter: Mezi dvěma světy

Upoutávka na film John Carter: Mezi dvěma světy (v kinech od 8.3.2012)Video: Falcon

Film vychází z klasického sci-fi románu Edgara Rice Burroughse z roku 1917, který byl první v řadě desetidílné série knih o Barsoomu, což byl Burroughsův název pro Mars. K inspiraci jeho knihami se hlásí i takoví autoři jako Arthur C. Clarke a Ray Bradbury.

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Veterán americké občanské války John Carter se objeví nevysvětlitelným způsobem na Marsu. Tam se zaplete do místních konfliktů, ale zároveň najednou objeví, že má „superschopnosti“. Přežití Marsu a jeho obyvatel je v jeho rukách.

John Carter: Mezi dvěma světy, USA 2012, akční sci-fi, 137 min., režie: Andrew Stanton, hrají: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe, Ciarán Hinds, Thomas H. Church a další.

Mezi vlky

Upoutávka na film Mezi vlky (v kinech od 8.3.2012)Video: Bontonfilm

Podle povídky Ghost Walker Iana Mackenzieho Jefferse natočil Joe Carnahan drama skupiny mužů, kteří bojují o přežití v drsných podmínkách mrazivých hor na Aljašce.

Skupina ropných vrtařů pracuje pět týdnů, 24 hodin denně, v nehostinných podmínkách v aljašské rafinérii. Na cestě na dovolenou je zastihne strašlivá bouře a jejich letadlo se zřítí do bohem zapomenuté aljašské tundry.

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Zahyne téměř celá posádka letadla kromě osmi mužů, kteří vydávají na nebezpečnou pěší túru domů. Do cesty se jim staví nejen krutý mráz, sníh, vítr, nedostatek jídla a postupné fyzické vyčerpání, ale i smečka obrovských vlků, kteří trosečníky jednoho po druhém likvidují.

Mezi vlky, USA 2012, horor/ thriller, 117 min., režie: Joe Carnahan, hrají: Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney, Dallas Roberts, Joe Anderson a další.

Zkrat

Upoutávka na film Zkrat (v kinech od 8.3.2012)Video: H.C.E.

Gina Carano je tajná vládní agentka Mallory. Pracuje v těch nejnebezpečnějších koutech světa a její mise nejsou vždy úplně legální. Po úspěšném osvobození čínského novináře ji někdo z kolegů podrazí. Mallory se stane terčem zabijáků, a aby přežila, musí dopadnou ty, kdo ji zradili.

Foto: HCE

Filmové premiéry

Texasanka Carano je bývalá špičková basketbalistka, nyní i profesionální zápasnice v MMA (mixed martial arts) a držitelka několika rekordů. Ve filmu se objevila poprvé v roce 2005 ve snímku Ring Girls, znají ji diváci některých televizních pořadů, hrála i v akčním filmu Blood and Bone a herecké kariéře se chce věnovat i nadále.

Zkrat, USA 2011, akční, 93 min., režie: Steven Soderbergh, hrají: Michael Douglas, Channing Tatum, Ewan McGregor, Michael Fassbender, Antonio Banderas, Gina Carano a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám