Hlavní obsah

Porotu Febiofestu povede proslulý kameraman Miroslav Ondříček

Čestným předsedou poroty XIX. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest 2012, jejíž členové posoudí nové evropské snímky, bude světově proslulý kameraman a Formanův spolupracovník Miroslav Ondříček.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Ondříček

Článek

Mezi nově ohlášenými hosty je německý scenárista a režisér Andreas Dresen, známý tragikomickými příběhy o partnerských a mezilidských vztazích Láska na grilu či Whisky s vodkou; tento snímek mu v roce 2009 vynesl cenu za režii v Karlových Varech. Nyní představí v české distribuční předpremiéře svůj nový film Konečná uprostřed cesty. Na tiskové konferenci v Praze to oznámil ředitel přehlídky Fero Fenič.

Možnost přihlásit se na festivalových stránkách www.febiofest.cz do 33členné poroty složené z diváků končí 10. března. Program bude zveřejněn ve středu 7. března, o týden později začne předprodej vstupenek. V soutěži českou kinematografii zastoupí film Příliš mladá noc, který natočil slovinský absolvent FAMU Olmo Omerzu.

Febiofest se uskuteční od 22. do 30. března v multikině Cinestar Anděl, v Ponrepu a pak v Liberci, Hradci Králové, Pardubicích, Českých Budějovicích, Brně a Ostravě. Asociace slovenských filmových klubů a Slovenský filmový archiv ho uspořádají samostatně v sedmi slovenských městech. Hostem slovenského dne v Praze bude herečka Zuzana Kronerová.

Reklama

Související témata:

Související články

Febiofest ocení režiséra Jiřího Krejčíka

Rozsáhlou retrospektivou a besedami s diváky ocení nadcházející 19. ročník Febiofestu, který se bude konat ve třinácti sálech pražských kin od 22. do 30....

Výběr článků

Načítám