Hlavní obsah

Česká televize obmění i zahraniční zpravodaje

• Aktualizováno

Vedení České televize hodlá letos vyměnit šest zahraničních zpravodajů, a to v Belgii, Spojených státech, Německu, Polsku, Rusku a na Slovensku.

Foto: Archív, Právo

Šéf zpravodajství Zdeněk Šámal

Článek

V červnu vystřídá bruselskou zpravodajku Evu Hrnčířovou Bohumil Vostál. Berlínskou Evu Pláničkovou nahradí Martin Jonáš. Polský zpravodaj Miroslav Karas se přesune z Varšavy do Moskvy místo Pavla Vondry, potvrdil Právu šéf zpravodajství Zdeněk Šámal.

Jméno Karasova nástupce není známo. Koncem roku skončí také washingtonský zpravodaj Michal Kubal. Toho nahradí vedoucí zahraniční redakce ČT Martin Řezníček. Zrušeno bude studio v Košicích, kde působí Ladislav Kerekeš. Výměna čeká i bratislavskou Olgu Bakovou.

V Událostech končí moderátoři Iveta Toušlová, Josef Maršál, Bohumil Klepetko a Roman Pistorius. Odejdou úplně z ČT? Zřejmě ne. Toušlová bude nadále pracovat na pořadech Toulavá kamera a 13. komnata a připravuje nový projekt. Pistorius se stane od dubna režisérem zpravodajství. S Klepetkem a Maršálem vede televize jednání o dalším působení.

Změny se podle serveru Týden.cz dotknou i sportovní redakce. Hlavní sportovní relaci Branky, body, vteřiny podle serveru budou uvádět Vojtěch Bernatský, Barbora Černošková, Jan Smetana a Petr Vichnar. Zatímco Bernatský a Černošková již Branky, body, vteřiny moderovali, pro Smetanu to má být na ČT1 premiéra. Vichnar se zase dočká velkého návratu, hlavní sportovní relaci ČT moderoval v letech 1980-1998. Z původního moderátorského týmu naopak vypadnou Stanislav Bartůšek a Kateřina Nekolná.

Reklama

Výběr článků

Načítám