Hlavní obsah

Lionel Richie vystoupí v O2 Aréně, přiveze i country

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci evropského turné přijede americký zpěvák Lionel Richie 20. října do pražské O2 Arény. Představí průřez svou čtyřicetiletou kariérou i novinku Tuskegee.

Foto: Live Nation

Lionel Richie

Článek

Richie bude letos v rámci turné koncertovat v Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Holandsku, Maďarsku, Irsku, Lucembursku, Monaku, Norsku, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a ČR.

Slibuje klasiky ze sedmdesátých let, pop balady z osmdesátých i novou desku nazvanou podle Richieho rodného města Tuskegee. Část fanoušků překvapí příklonem ke country. Tuskegee vychází 12. března a v podstatě jde o coververze jeho starých hitů natočených s americkými country zpěváky a muzikanty.

Na duetech se podíleli například Tim McGraw, Rascal Flatts, Kenny Chesney, Billy Currington, Shania Twain, Kenny Rogers, Willie Nelson či Jimmy Buffett.

„Tuskegee je tam, kde to všechno začalo, místo, kde jsem se cítil, že všechno je možné. Je to tam, kde jsem se učil o životě, o lásce a síle hudby, a místo, kde jsem postavil své hudební základy, které neznají hranice žánrů,“ řekl Richie.

Lionel Richie začínal jako člen skupiny The Commodores, která hrála funk a soul. V sedmdesátých letech měli řadu hitů (Easy, Brick House, Three Times a Lady, Flying High) a během další dekády si Richie jako schopný skladatel i interpet vybudoval sólo kariéru. K jeho největším úspěchům patřily písně Endless Love, Hello, We Are The World a Say You Say Me.

V roce 2007 navštívil Prahu a v zaplněné O2 Aréně představil své tehdejší album Coming Home.

Prodej vstupenek (1090 - 1990 korun) začne na terminálech Sazky 21. března, od 19. března funguje jen pro členy fan clubu.

Reklama

Výběr článků

Načítám