Hlavní obsah

Bídníci oslnili české hvězdy

Právo, Radmila Hrdinová

Řada hvězd hudebního i hereckého světa si nenechala ujít čtvrteční premiéru muzikálu Les Misérables - Bídníci v holešovické Goja Music Hall. Návratu Bídníků na prkna přihlíželi Karel Gott, Helena Vondráčková, Jiřina Bohdalová, Ladislav Štaidl i se synem Arturem, režisér Jiří Adamec, herci Pavel Soukup, Aleš Háma, Jiří Pomeje aj.

Sestřih z premiéry muzikálu BídníciVideo: Muzikál Bídníci

 
Článek

Režisér Petr Novotný se svým týmem vytvořil na jevišti již potřetí (po premiéře v roce 1992 a prvním návratu Bídníků v roce 2003) sugestivní podívanou. V nové instrumentaci, nových, krásných kostýmech Lucie Loosové a na známé scéně Mihaila Tchernaeva znovu rozehrál příběh odsouzence Jeana Valjeana, ubohé Fantiny, ďábelského komisaře Javerta, studenta Maria zamilovaného do něžné Cosetty, včetně působivé scény z pařížských barikád.

Foto: Michaela Feuereislová

Režisér Petr Novotný se svým týmem vytvořil na jevišti již potřetí (po premiéře v roce 1992 a prvním návratu Bídníků v roce 2003) sugestivní podívanou.

V hlavní roli sklidil největší aplaus David Uličník, který postavu Jeana Valjeana zpíval již v minulém nastudování. Nyní jeho hlas dospěl do intonačně bezchybného, měkce lahodného a barevně nádherného zvuku, jímž dojímá posluchače v proslaveném Otčenáši.

Foto: Michaela Feuereislová

V hlavní roli sklidil největší aplaus David Uličník, který postavu Jeana Valjeana zpíval již v minulém nastudování.

Daniel Hůlka dokázal, že Javert stále patří k jeho parádním rolím, stejně jako Tereza Mátlová v Cosettě a Kateřina Brožová ve Fantině. Z nových tváří a hlasů nejvíce zaujala Vlaďka Skalová jako výborně zazpívaná i zahraná Eponina a Filip Čapka v groteskně odpudivém Thénardierovi.

Premiérové publikum přijalo návrat Bídníků s velkými ovacemi. Produkce Františka Janečka v holešovické hale je už dnes vyprodaná na několik měsíců dopředu.

Foto: Michaela Feuereislová

Premiérové publikum přijalo návrat Bídníků s velkými ovacemi.

Foto: Michaela Feuereislová

Karel Gott s Kateřinou Brožovou na večírku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám