Hlavní obsah

Scarlett Johanssonová s Hopkinsem v retro filmu o Hitchcockovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci padesátých let se Alfred Hitchcock chystá natočit film, který je už půl století kultem, thriller Psycho. Tak se otevírá příběh připravovaného snímku Alfred Hitchcock and the Making of Psycho, jehož hlavní představitelku má ztělesnit Scarlett Johanssonová, informoval server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johanssonová

Článek

Režisér Sacha Gervasi chce Scarlett a Jamese D'Arcyho pro role hlavních herců z Psycha (Janet Leighová a Anthony Perkins). Ani další obsazení nebude žádná druhá liga, protože pro roli Hitchcocka se počítá s Anthony Hopkinsem a jeho manželku ztvární Helen Mirrenová.

John McLaughlin napsal scénář a Ivan Reitman, Joe Medjuck a Tom Pollack z Montecito Picture Company budou producenty. Variety srovnává tento velkolepý retro projekt s filmem My Week With Marilyn a hlavní představitelce už teď předpovídá slušné šance na filmové ceny.

Majstrštyk, který inspiruje dodnes

Psycho vychází z knihy Roberta Blocha. Do kin vstoupilo v roce 1960 a stalo se příkladem, jak lze s minimálním rozpočtem (cca 800 000 dolarů) vytvořit geniální dílo a ještě docílit astronomickým zisků (podle filmové databáze IMDB nejméně 50 miliónů dolarů).

Foto: Profimedia.cz

tajemný dům Normana Batese v Hitchcockově filmu Psycho

Hitchcock točil černobíle, což v roce 1960 v Americe už nebylo úplně standardní. Chtěl ušetřit a také věděl, že na černobílé horory v té době lidé dost chodili. Zajímalo ho, jestli může nízkorozpočtový film prorazit.

Nejslavnější scénou se stala vražda ve sprše, která inspirovala nejrůznější citace a parodie v pozdějších filmech. Přišly i vážně míněné pokusy o navázání na Psycho. V roce 1998 natočil remake režisér Gus Van Sant s herečkou Anne Hecheovou v hlavní roli, ale nesetkal se s moc vřelým přijetím. Dnes průměrné hodnocení filmu v internetových databázích (českých i zahraničních) nepřesahuje ani 50 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám