Hlavní obsah

Filmové premiéry - Železná lady, Ďábel v těle a Ghost Rider 2

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupuje do kin čerstvým Oscarem ověnčená Meryl Streepová jako Železná lady. Ďábel v těle je další z variant filmů na téma vymítání ďábla a Ghost Rider 2 pokračuje v ještě drsnějším duchu, než byl ten první.

Upoutávka na film Železná lady (v kinech od 1.3.2012)Video: Bioscop

 
Článek

Železná lady

Foto: Bioscop

Životní příběh bývalé britské premiérky Margaret Thatcherové natočila režisérka muzikálu Mamma Mia! Phyllida Lloydová, a do titulní role obsadila skvělou Meryl Streepovou. Film začíná v době, kdy je Thatcherová již ovdovělá stařenka, která se ve vzpomínkách i halucinacích vrací jak ke svému mládí, tak k dobám, kdy byla na politickém vrcholu.

Železná lady, VB 2011, 105 min., režie: Phyllida Lloydová, hrají: Meryl Streepová, Jim Broadbent, Anthony Head, Alexandra Roachová a další.

Ďábel v těle

Upoutávka na film Ďábel v těle (v kinech od 1.3.2012)Video: Bontonfilm

Film, který je uváděn jako zážitek jen pro otrlé diváky, se zabývá v kinematografii příležitostně populárním vymítáním ďábla. Jeho hrdinka Isabella má – jak jinak - trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a přišli přitom její rukou o život. Matka byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo.

Ďábel v těle, USA 2012, 81 min., režie: William Brent Bell, hrají: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth, Ionut Grama a další.

Ghost Rider 2

Upoutávka na film Ghost Rider 2 (v kinech od 1.3.2012)Video: Falcon

Nicolas Cage se vrací jako Johnny Blaze v pokračování hitu z roku 2007. Nyní se Johnny, který stále bojuje se svou kletbou ďáblova lovce, skrývá na vzdáleném místě ve východní Evropě, když si ho najme tajná náboženská sekta, aby zachránil mladého chlapce před ďáblem. Nejdříve se Johnny zdráhá přijmout zodpovědnost Ghost Ridera, ale je to jediný způsob, jak ochránit chlapce a jediná možnost pro něj, jak se navždy zbavit kletby.

Ghost Rider 2, USA 2011, 95 min., režie: Mark Neveldine, Brian Taylor, hrají: Nicolas Cage, Idris Elba, Ciarán Hinds, Christopher Lambert a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám