Hlavní obsah

Nové knihy: Kateřina Tučková, Jiří Bigas, Karel Rada, Ed McBain i J. M. Stracynski a Mike Deodato

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaný román Kateřiny Tučkové o vědmách a léčitelkách vychází nejdřív jako e-kniha, za týden bude i v tištěné podobě. Čtenáře oslovují i dvě současné prózy Jiřího Bigase a Karla Rady. V edici spisů moderního klasika detektivky Ed McBaina vychází další román. Do historie zavádí britská autorka Dorothy Dunnettová. Jihoamerický literární svět plný fantazie přibližuje Milton Hatoum, potomek Libanonce a Brazilky. Kolektiv tři spolupracovníků Dan Burstein, Arne de Keijzer a John-Henri Holmberg chce říci cosi nového o Stiegu Larssonovi, autorovi Milénia.

Článek

Kateřina Tučková:

Žítkovské bohyně

Nové knihy

Dora Idesová patří k posledním z rodu žítkovských bohyní. Žen z kopců Bílých Karpat obdařených výjimečnými schopnostmi. Jejich umění se nikdy nenaučila, vystudovala etnografii a rozhodla se napsat o nich vědeckou studii. Na konci devadesátých let minulého století objeví v pardubickém archivu ministerstva vnitra operativní svazek StB vedený na vnitřního nepřítele – na svou tetu, bohyni Surmenu. Dora pak rozplétá osudy žítkovských žen a s překvapením zjišťuje, že ačkoli se sama bohyní nestala, je i ona nedílnou součástí tajemné tradice…

Host, e-kniha, 456 normostran, 189 Kč, pevná vazba 329 Kč

Jiří Bigas:

Supl

Nové knihy

Supl je komorní příběh dvou mužů a jedné ženy, tří učitelů z gymnázia v jednom jihočeském městě. Učitelského trojúhelníku, který nemá nejmenší ambice zasahovat do tzv. velkých dějin, přesto se stává jejich součástí. I zdánlivě malí a nedůležití lidé totiž mají schopnost zasáhnout do oněch „velkých“ dějin, ať chtějí, nebo ne. Nikdo přece není ostrovem jen sám pro sebe.

Dauphin, 248 stran, 248 Kč

Karel Rada:

Kluci, kde jste

Nové knihy

Hudebně zábavná generační výpověď, o které autor říká: „Jakmile jednou vypustíš džina z láhve, už těžko ho do tak úzkýho hrdla naženeš zpátky. Což si myslím, že platí i pro ty z nás, který se na hraní v kapele během těch let vybodli. Jestliže to celý začalo spíš jen jako pubertální touha po sebevyjádření, až teprve dneska můžeme pořádně docenit skutečnej význam toho všeho. A teprve až v souvislostech dnešní doby, v kontextu současnýho dění, nám to nakonec může v celý svý kráse docvaknout…“

Dauphin, 184 stran, 248 Kč

Ed McBain:

Profesionál

Nové knihy

Zkušená parta kriminalistů z newyorského 87. revíru je na stopě vrahovi osamělých žen. Protivníkem je jim opravdu muž profesionálního kalibru. Pod záštitou charity láká peníze ze zkušených obchodníků stejně jako ze starých žen. Dobývá jejich srdce s mimořádnou lehkostí. Detektivové v čele se Stevem Carellou znají všechny jeho triky, ale přesto jim stále přibývají mrtvoly na pobřeží. Spolu s tímto případem musejí řešit celou řadu běžných zločinů, které přináší život ve velkoměstě.

BB art, přeložila Alena Maxová, 192 stran, 229 Kč

Hatoum Milton:

Sirotkové ráje

Nové knihy

Mladý muž Armind Cordovil zahlédne jednoho dne mezi chovankami z klášterní školy krásku jménem Dinaura a zamiluje se do ní. Chce si ji vzít, ale svéhlavá dívka jednoho dne zmizí, přesto ji Armindo touží stůj co stůj najít. Vyslechne radu, že by mohla být snad v bájném Eldorádu, a proto se pouští do amazonského pralesa s cílem ono město i dívku najít.

Argo, přeložila Marie Havlíková, 154 stran, 248 Kč

Dorothy Dunnettová:

Lov na jednorožce 2

Historický román připomíná úspěšného vlámského obchodníka Nicholase de Fleuryho, který už téměř v ničem nepřipomíná chudého barvířského učně Claese, kterým býval. Neklidná povaha ho naposledy zavedla do Skotska, kde začal pracovat na plánech, jež mu měly přinést obchodní úspěchy, ale také vytouženou pomstu za minulá příkoří. Ve druhé části pátého dílu románové řady Společnost Niccolò se dostává do Afriky, tedy do země, na kterou má pár nepříjemných vzpomínek. Situaci mu neulehčí ani skutečnost, že k jeho nejnesmiřitelnějším a nejnevynalézavějším nepřátelům patří i jeho krásná žena.

BB art, přeložila Lucie Johnová, 440 stran, 249 Kč

Dan Burstein, Arne de Keijzer, John-Henri Holmberg:

Tajemství dívky s dračím tetováním

Nové knihy

Záhady kolem slavného prozaika Stiega Larssona a jeho knih nazývaných Milénium se pokusil objasnit spolu s dalšími autory John-Henri Holmberg, který byl po několik desetiletí jeho přítelem. Díky tomu se o něm dozvíme víc, než jsme kdy mohli doufat. Včetně toho, proč je postava Lisbeth Salanderové tak výjimečná, i co jsou na autorově předčasné smrti jen spekulace a co skutečnost. Jaké změny se dějí v překladech Larssonových knih po jeho smrti a proč? I jak dopadnou boje mezi dědici?

Host, přeložila Lenka Kapsová, 392 stran, 299 Kč

J. M. Stracynski, Mike Deodato jr.:

Spider-Man: Hříchy minulosti

Nové knihy

Ukazuje se, že staré komiksy se Spider-Manem zatajily pár důležitých detailů. Novým příběhem jeho autor J. Michael Straczynski zatřásl posvátnými komiksovými ikonami a stvořil další legendární dílo. Jde o trvající staré hříchy. Spider-Man se s jedním takovým hříchem právě setkává. Může ho to i zabít – a je celkem jedno, že nejde o jeho hřích. To vše v podání „nového“ kreslíře Mika Deodata jr.

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 144 stran, 329 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám