Hlavní obsah

Kladenský festival Klapka láká na amatérské filmy, hostem bude Jan Hřebejk

Novinky, olk

Již popáté se 10. března v Kladně uskuteční Festival amatérského a nekomerčního filmu Klapka 2012. Lákadlem sobotního odpoledne budou nejen desítky filmů, které jinde neuvidíte, ale i čestní hosté jako režisér Jan Hřebejk či fotograf Jana Fischera pan Karel Pazderka. Součástí festivalu, na něž je vstupné dobrovolné, je i soutěžní výstava fotografií.

Foto: Petr Horník, Právo

Režisér mnoha známých českých filmů Jan Hřebejk

Článek

Festival Klapka navazuje na čtyři předchozí úspěšné ročníky a stále se těší rostoucímu zájmu návštěvníků. Jednodenní festival představí filmy amatérských tvůrců a studentů filmových škol ve čtyřech promítacích blocích, které přihlašovali pořadatelům sami tvůrci, z žánrů bude převažovat drama.

Foto: Festival Klapka

Režisér a herec Václav Marhoul na festivalu Klapka 2011

Předešlé ročníky nabídly do otevřených debat i zajímavé hosty jako Pavel Nový, Klára Jandová, Jaroslav Dušek nebo Václav Marhoul. Čestným hostem letošní filmové části bude režisér Jan Hřebejk, který bude udělovat i svou vlastní Cenu hosta. Diskuze s ním bude probíhat v přátelském duchu, návštěvníci se tak mohou dozvědět názory na promítané filmy a obohatit se i o zkušenosti z branže.

Doprovodným programem filmového festivalu je už od prvního ročníku v roce 2008 soutěžní výstava fotografií amatérských fotografů. Zadanými tématy pro letošní ročník jsou: Makro, Cestománie, Akt, Moje profese a Neznámá zákoutí v Kladně, převažovat budou na výstavě převažovat fotografie z cest.

Čestným hostem soutěžní výstavy fotografií bude osobní fotograf bývalého předsedy vlády Jana Fischera pan Karel Pazderka, který udělí svou Cenu hosta nejlepšímu fotografovi za vystavený soubor či fotografii. Následovat bude opět otevřená diskuze. O dalších vítězích rozhodují sami návštěvníci festivalu a odborná porota.

Vstupné na všechny části programu je dobrovolné. Celý festival proběhne 10. března od 14 hodin v kladenském kině Hutník, které nabízí HD i 3D filmovou projekci. Pořadatelem festivalu Klapka 2012 je neziskové občanské sdružení Klaxon o.s. Další informace k programu, fotografie z minulých ročníků a ukázky vítězných filmů mohou zájemci najít na webových stránkách festivalu www.Klapka.info.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám