Hlavní obsah

Romantická Sarah and The Adams ve stopách amerických písničkářek

Novinky, Stanislav Dvořák

Nová skupina Sarah and The Adams křtí ve čtvrtek v pražském klubu Jazz Dock album My place. Koncert začne už v 19:00. Za projektem stojí mladá zpěvačka Šárka Adámková a skupina muzikantů se zkušenostmi z jazzové scény.

Foto: Sony Music

Sarah and The Adams

Článek

Skupina zaujme na první poslech instrumentální suverenitou, sofistikovaností s jazzovým pozadím, velmi americkým zvukem s příchutí country i popovým citem pro hitovost. Na první poslech je také každá z písní plná odkazů k Norah Jonesové, místy až příliš doslovných. Nicméně romantická atmosféra pomalejších a uvolněných písniček s konejšivým vokálem potěší téměř každého od fanoušků popu až po příznivce bluesovějších poloh.

Autorkou většiny materiálu je Šárka Adámková ve spolupráci s Michalem Gregorem,  Lucienem Zellem nebo Petrou Studenou. Šárka sbírala muzikantské zkušenosti na cestách po Evropě. Zamilovala si country a blues a chvíli vystupovala sólo jako zpěvačka a pianistka po barech ve Skandinávii.

"Moje skandinávské období bylo velmi zvláštní. Nabídka na hraní v zahraničí přišla naprosto nečekaně a já jsem ji přijala tak nějak automaticky. Byla to doba, kdy jsem řešila pár osobních problémů a vypadnout na chvíli pryč se mi hodilo. V Norsku jsem nakonec strávila řadu měsíců, na které teď moc ráda vzpomínám,“ sdělila zpěvačka.

Pro nahrávání alba My place si s Michalem Gregorem přizvala vynikající instrumentalisty, jako je bubeník Daniel Šoltis, kontrabasista Rastislav Uhrik a kytarista Josef Štěpánek. Jako host se připojil zpěvák David Schaffer.

Reklama

Výběr článků

Načítám