Hlavní obsah

Sledovanost Oscarů se mírně zvýšila

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udílení Oscarů sledovalo asi o čtyři procenta více Američanů než loni, konkrétně to mělo být 39,3 miliónů diváků. V jiných zemích tomu tak ale být nemuselo, informovaly servery The Hollywood Reporter a BBC.

Foto: Mike Blake, Reuters

V kategorii nejlepší herečka uspěla Meryl Streepová, která excelovala v roli někdejší britské premiérky Margaret Thatcherové ve filmu Železná lady. Na snímku s moderátorem slavnostního večera Colinem Firthem.

Článek

Sledovanost v USA byla pořád nižší než v roce 2010, kdy se dívalo cca 41,3 miliónů diváků. Pořad moderoval herec Billy Crystal, který si v novinách vysloužil velmi smíšené recenze za svůj prý poklidný "retro" styl.

Stejnou sledovanost jako loni ohlásily kanadské peoplemetry (zhruba 6 miliónů), Kanaďané si mimořádně užili hlavně okamžik, kdy cenu dostal jejich dvaaosmdesátiletý krajan Christopher Plummer, jenž se evidentně těší dobrému zdraví. Dojemně slíbil divákům, že ještě nekončí a chce hrát dalších deset let.

Sledovanost v Česku je zcela zanedbatelná, protože show probíhala v pondělí v brzkých ranních hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám