Hlavní obsah

Jazz zní každé úterý v pražském KC Vltavská

Právo, PEH

Jazz se v dnešní době může zdát jako záliba několika podivínů, přesto v Praze existuje dostatek míst, kde si mohou fanoušci svou oblíbenou muziku poslechnout. Kdo už má dost návštěv zakouřených klubů plných zahraničních turistů, může si zkusit zajít na jazz do komorního prostředí Kulturního centra Vltavská v Praze 7. Nejrůznější variace současné jazzové hudby tu hrají pravidelně každé úterý.

Foto: Archiv KC Vltavská

Pražská formace Groove Inn se svojí hudbou pohybuje na rozhraní mezi jazzem a popem. Na Vltavské vystoupí v úterý.

Článek

„Praha má sice spoustu jazz klubů v centru, ale většina z nich je cílená spíše na zahraniční návštěvníky, protože za vstupné dáte kolem 250 korun. My máme vstupné 120 v předprodeji a nabízíme tak fanouškům jazzu dostupnou zábavu,“ řekl Právu Jaromír Telenský z KC Vltavská jeden z důvodů, který vedl k pořádání pravidelných jazzových úterků Elektra Jazz.

Posluchači se navíc v komorním sále Elektra mohou pohodlně usadit do křesla a u malého stolku si živé koncerty vychutnat třeba i se skleničkou vína nebo šálkem kávy. Klidná až intimní atmosféra diváky láká a ze složení publika se rozhodně nezdá, že jazz je hudba jen pro několik skalních fandů především starší generace.

„Co jsme zatím mohli vypozorovat z dosavadních koncertů, tak publikum je spíše mladší a střední generace. Na koncertě jsme měli ale i osmdesátiletého návštěvníka,“ dodává Telenský s tím, že samozřejmě záleží na programu. Ten je v případě Elektra Jazzu velmi rozmanitý, od progresivního jazzu, až po zpěvné melodie a mix různých žánrů.

Tereza Rajnincová se skupinou Groove Inn

„Snažíme se vybírat zajímavé kapely, o kterých si myslíme, že naše návštěvníky budou bavit a připraví jim příjemný zážitek. Do Vltavské zveme jak osvědčená jména jako například kytaristu Davida Dorůžku, zpěvačku Janu Koubkovou, tak i mladé talenty, které by lidé měli poznat,“ přiblížil dramaturgii pravidelných jazzových koncertů Jaromír Telenský.

„Minulý týden jsme u nás měli skvělou kapelu Vertigo, jejíž vystoupení bylo hodně free, taková vysoká škola improvizace a moderního jazzu. No a tento týden přivítáme zpěvačku Terezu Rajnincovou se skupinou Groove Inn, která kombinuje pop s jazzem a její písničky jsou plné příjemných melodií,“ dodává.

Koncert Terezy Rajnincové se skupinou Groove Inn je již  v úterý, v KC Vltavská začíná ve 21 h. Další informace na stránkách www.vltavska.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám