Hlavní obsah

Filmové premiéry - Modrý tygr, Válečný kůň a Tohle je válka

Právo, Věra Míšková

Filmy našlapaný týden uvádí do kin český film pro celou rodinu Modrý tygr, který natočil jako režijní debut producent Petr Oukropec. Milovníci filmů Stevena Spielberga se dočkají novinky Válečný kůň. O jednu dívku budou bojovat dva muži ve snímku Tohle je válka! a mafiáni se střetnou v polských Křtinách. Můj týden s Marilyn – tak popisuje setkání s největší hvězdou všech dob účastník jejího „anglického“ natáčení v roce 1956. A Daniel Radcliffe skončil jako Harry Potter a přichází jako právník v duchařském filmu Žena v černém.

Upoutávka na film Modrý tygr (v kinech od 23.2.2012)Video: Modrý tygr

 
Článek

Modrý tygr

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Film pro děti, jejich rodiče i zvířata – to je Modrý tygr. V centru jeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla.

Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby mohl na jejím místě postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. Částečně animovaný film je adaptací knížky Terezy a Juraje Horváthových a vznikl jako režijní debut Petra Oukropce a pod režijní supervizí Bohdana Slámy.

Modrý tygr, ČR 2011, 90 min., režie: Petr Oukropec, hrají: Linda Votrubová, Jakub Wunsch, Barbora Hrzánová, Jan Hartl a další.

Válečný kůň

Upoutávka na film Válečný kůň (v kinech od 23.2.2012)Video: Falcon

Novinka režiséra Stevena Spielberga je příběhem mladého chlapce Alberta a jeho koně Joeyho, a odehrává se na samém počátku první světové války. Albertův otec prodá koně britské jízdě, s níž Joey odjíždí na frontu. Tam začíná jeho pozoruhodná pouť, na níž navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, ovlivňuje a mění životy všech. Albert, který na svého přítele nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby svého koně našel a přivedl ho zpátky domů.

Válečný kůň, USA 2011, 150 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Emily Watsonová, David Thewlis, Peter Mullan, Niels Arestrup, Tom Hiddleston, Jeremy Irvine a další.

Tohle je válka!

Upoutávka na film Tohle je válka (v kinech od 23.2.2012)Video: Bontonfilm

Docela jiná válka se odehrává mezi dvěma špičkovými agenty CIA, Tuckem a FDRem. Jsou kamarádi na život a na smrt, ale jen do té doby, než se zamilují do stejné dívky. Objekt jejich vášně Lauren Scottová je přitom v pracovním životě úspěšná kariéristka, ale zatím má dost katastrofální milostný život. Poté, co ji nechal přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení.

S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí na internetové seznamce. Tak se Lauren seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR...

Tohle je válka!, USA 2011, 96 min., režie: McG, hrají: Tom Hardy, Chris Pine, Reese Witherspoonová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám