Hlavní obsah

Do dražby půjdou šaty a náušnice Houstonové i hůlka Charlieho Chaplina

Los Angeles

Do dražby půjdou náušnice a šaty americké zpěvačky a herečky Whitney Houstonové, která 11. února nečekaně zemřela ve věku 48 let. K prodeji budou zařazeny společně s hůlkou Charlieho Chaplina na dvoudenní dražbě 31. března a 1. dubna v aukční síni Julien's Auctions. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Whitney Houstonová ve filmu Bodyguard.

Článek

V nabídce tak budou černé sametové šaty Houstonové, jejichž vyvolávací cena bude 1000 dolarů (18 800 korun). Na 400 dolarech začne dražba vesty, kterou Houstonová měla ve svém nejslavnějším filmu Osobní strážce. Náušnice ze stejného filmu budou mít vyvolávací cenu 600 dolarů. Majitel aukční síně Darren Julien ale předpokládá, že všechny předměty vyvolávací cenu mnohonásobně překročí.

"Pro fanoušky Whitney Houstonové, kteří nikdy neměli šanci setkat se s ní a promluvit s ní, jsou tyto věci něčím, co se doslova dotýkalo části jejího života," řekl Julien. "Je to pro ně (fanoušky) způsob, jak se stát součástí jejího života, aniž by se s ní setkali," dodal.

Julien také odmítl kritiku, že se dražba bude konat příliš brzy po smrti Houstonové, která byla pohřbena tuto sobotu. "Je to oslava jejího života," prohlásil majitel aukční síně. "Tyto věci mají historickou hodnotu od chvíle, kdy zemřela. Staly se součástí historie. Měly by být v muzeích. Vždyť ona prožila takový život a takovou kariéru, jako nikdo jiný," tvrdil.

Hůlka Charlieho Chaplina i sako Clarka Gablea

Společně s památkami na Houstonovou se budou na přelomu března a dubna dražit i upomínky na další hollywoodské legendy. V nabídce bude například hůlka Charlieho Chaplina, sako Clarka Gablea z filmu Jih proti Severu či hůl Charltona Hestona z filmu Desatero přikázání.

Foto: Profimedia.cz

Ještě před zahájením aukce si zájemci budou moci nabízené předměty prohlédnout na volně přístupné výstavě. Ta se bude konat 19. března v Beverly Hills jen několik bloků od hotelu, ve kterém Houstonová z dosud nezjištěných příčin zemřela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám