Hlavní obsah

Kopřivnická kapela Milano vydává nové album. Po dlouhých devíti letech

Právo, Aleš Honus

Kapela Milano, která je již neodmyslitelnou součástí mimořádně bohaté kopřivnické alternativní hudební scény, vydává nové album. To nese název Neřvi na mě a vyjde 29. února zatím pouze ve vinylové verzi.

Foto: Piper Records

Obal nové desky kopřivnické kapely Milano (výřez)

Článek

Informoval o tom šéf kopřivnického vydavatelství Piper Records a také baskytarista kapely Milano Vladimír Schwarz.

„Nahrávka vychází na klasické černé vinylové desce. K této příležitosti bude odehráno několik koncertů, na kterých bude deska k dostání,“ řekl Schwarz.

Dodal, že deska vychází ve spolupráci s malým londýnským vydavatelstvím Election Records. Fanoušci, kteří nemají doma gramofon, si budou muset na nové nahrávky ještě počkat. Už od března si ale budou moci písně stáhnout z internetových stránek Election Records ve formátu MP3. „Vydání alba na CD ještě zvažujeme,“ dodal Schwarz.

Foto: Piper Records

Obal nové desky kopřivnické kapely Milano

Kapela Milano vznikla v roce 2002 a o rok později vydala své stejnojmenné debutové album. Pak se na nějakou dobu odmlčela z důvodu pobytu některých svých členů v zahraničí. Pro hudbu kapely je charakteristická přímočarost. Milano hraje tvrdě a rychle, jeho hudba je však melodická a nese v sobě prvky typické pro kapely zlaté éry psychedelické hudby šedesátých a sedmdesátých let.

U příležitosti vydání nového „elpíčka“ kapela odehraje na počátku března koncerty v Kopřivnici, Novém Jičíně, Ostravě, Bruntále a Olomouci. Poté zamíří také na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám