Hlavní obsah

Skupina Omega slaví 50. výročí vzniku, zahraje i v Praze

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Legendární skupina Omega slaví letos 50. výročí vzniku koncertním turné v Maďarsku i v zahraničí. Členové skupiny na tiskové konferenci v Budapešti oznámili, že jeden z koncertů by se měl konat také v pražské Lucerně.

Foto: Archiv kapely

Členové skupiny připravují rovněž nové studiové album, které by mělo být ještě letos v prodeji.

Článek

Koncerty budou mít slavnostní charakter. V úvodním půl hodinovém bloku zahraje symfonický orchestr zpracování největších hitů Omegy. Následně vystoupí zpěvák János Kóbor a bubeník Ferenc Debreceni s mladými muzikanty v projektu Omega Rhapsody. V závěru hodinového bloku zahraje Omega v klasickém složení své nejznámější skladby. Skupina nevynechá ani obvyklé laserové efekty, kterými se proslavila už v 70. letech.

Členové skupiny připravují rovněž nové studiové album, které by mělo být ještě letos v prodeji. Závěrečný koncert na turné se bude konat symbolicky 23. září 2012 v Budapešti. Ve stejný den roku 1962 totiž vystoupila Omega poprvé v budapešťském vysokoškolském klubu.

Následovaly koncerty v Maďarsku i v zahraničí. Omega prodala přes 50 miliónů alb. Rekordního prodeje dosáhla především deska z roku 1977 Time Robber. Z její anglické verze se prodalo přes milión kusů. Frontman kapely uvedl na tiskové konferenci, že budou hrát, dokud bude vystupovat legendární Rolling Stones. Jedná se o nejdéle hrající rockové kapely.

Omega vystupuje ve složení János Kóbor - zpěv, László Benkő - klávesové nástroje, György Molnár - kytary, Tamás Mihály - basová kytara a Ferenc Debreceni - bicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám