Hlavní obsah

Mick Jagger a B.B. King vystoupí v Bílém domě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Příští týden, přesně 21. února, se v Bílém domě uskuteční bluesový večer za účasti známých hvězd. Prezidentovi Baracku Obamovi zahrají například zpěvák Rolling Stones Mick Jagger, Jeff Beck, Buddy Guy nebo B.B. King. Bluesový večer se koná u příležitosti tradičního měsíce, kdy si Spojené státy připomínají, jak černošské obyvatelstvo přispělo k jejich historii a kultuře.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Mezi hlavními účinkujícími bude i zpěvák Rolling Stones Mick Jagger.

Článek

Záznam z tohoto unikátního koncertu s názvem Red, White and Blues se bude podle agentury AFP šest dní poté vysílat v americké televizi.

Vystoupení osmašedesátiletého Jaggera v Bílém domě přichází v roce, kdy kapela Rolling Stones slaví 50. výročí svého vzniku. Skupina, jež se proslavila hlavně rockovými hity jako Satisfaction a Sympathy for the Devil, ve svých začátcích hodně čerpala z černošského blues. Přiblížila tak podle AFP tuto kulturu mladým bílým Američanům v době, kdy ještě existovala rasová segregace v jižanských státech USA.

Jagger a další členové Rolling Stones vystoupili několikrát v Česku, kde se s nimi setkal a přijal i na Pražském hradě tehdejší prezident Václav Havel. Za nejpamátnější se označuje koncert 18. srpna 1990, kdy Češi měli poprvé možnost vidět "kameny" na vlastní oči.

Strahovský koncert, první svého druhu v Československu, tehdy zhlédlo přes 100 000 diváků. Mezi diváky nechyběl, stejně jako u většiny dalších zdejších koncertů, Václav Havel, který se označoval za fanouška skupiny a znal osobně její členy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám