Hlavní obsah

Marilyn Manson vydá novou desku, v červenci zahraje v Praze

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Marilyn Manson, americká rocková kapela, kterou snad ani není třeba představovat, právě dokončila své deváté studiové album. To vyjde pravděpodobně v květnu letošního roku pod názvem Born Villain, tedy pod stejným titulem jako kniha, kterou vydal Manson v loňském roce. Koncert k desce se uskuteční 15. července od 20:00 ve velkém sále pražské Lucerny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Marilyn Manson

Článek

Born Villain vyjde tři roky po poslední desce The High End of Low a v nejbližších dnech by z tohoto alba měl být uvolněn první singl s názvem No Reflection. Chris Vrenna, bubeník, který spolupracoval s kapelou Marilyn Manson na novém albu, charakterizuje novinku jako zvukově podobnou s Antichrist Superstar a stylově se blížící k Mechanical Animals.

Kapela má na podporu prodeje alba naplánováno celosvětové turné, které začne 24. února v australském Brisbane, po koncertech v Asii a USA se v květnu přesune do Evropy a 15. července zahraje v Česku. Bude se jednat o pátý koncert u nás. V letech 2001 a 2007 odehrál Manson dva halové koncerty v Praze a v roce 2003 se zúčastnil festivalu v Táboře.

Snad se nebude opakovat fiasko, které americký rockový provokatér Marilyn Manson způsobil začátkem června 2009 v Brně při poslední návštěvě České republiky, kde ho diváci bez lítosti vypískali. Představoval tenkrát desku The High End Of Low a koncert pojal spíše jako veřejnou generálku, než jako regulérní show. Zpíval jen něco přes hodinu, část skladeb odehrál ve zkrácené podobě a nepřidal ani jednu píseň.

Vstupenky na koncert budou v předprodejích sítí Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 900 korun poplatky od čtvrtka 16. února.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám