Hlavní obsah

Francouzská zpěvačka ZAZ přijede na Colours of Ostrava

Právo, Aleš Honus

Francouzská zpěvačka a písničkářka ZAZ, vlastním jménem Isabelle Geffroy, která se stala jednou z největších světových hudebních senzací minulého roku a svým okouzlujícím projevem si vysloužila přezdívku „nová Edith Piaf“, je další potvrzenou hvězdou jedenáctého ročníku festivalu Colours of Ostrava. V úterý o tom informovali pořadatelé.

Foto: archiv festivalu Colours of Ostrava

Francouzská zpěvačka a písničkářka ZAZ

Článek

„V jejích šansonech se snoubí tradice cikánského jazzu, šansonu, popu, swingu, pouličního šramlu s příchutí latiny, flamenca a přirozeně třeštivého svádivého humoru s doširoka otevřenou náručí publiku,“ tvrdí ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Dvaatřicetileté zpěvačce s nezaměnitelně nakřáplým hlasem a sexy francouzštinou podlehli postupně za pouhé dva roky posluchači ve Francii, Evropě, Japonsku, Jižní Americe, Kanadě a Spojených státech. „Miluji zpívání. Je mi jedno, jestli na předměstí nebo před deseti tisíci lidí. Pořád jsem to já,“ tvrdí ZAZ.

Foto: archiv festivalu Colours of Ostrava

Francouzská zpěvačka a písničkářka ZAZ

Její největší hit Je Veux si na serveru youtube.com přesto prohlédlo skoro deset miliónů lidí. „Najdeme ji tu v několika verzích a pomůže ozřejmit další podstatnou část nebývalého úspěchu debutového alba, zdaleka překračujícího Francii - jistotu vloženou do akustického doprovodu, na dnešní přeelektrizovanou dobu až staromilského, půvabně evokujícího eklektické předválečné kabaretiérství,“ tvrdí mluvčí festivalu Colours of Ostrava Jiří Sedlák.

11. ročník Colours of Ostrava se uskuteční od 12. do 15. července 2012 v novém a unikátním prostřední Dolní oblasti Vítkovice. Ze zahraničních kapel jsou potvrzeni například Björk, Bobby McFerrin, Animal Collective, The Flaming Lips, Kronos Quartet, Parov Stelar Band, Ibrahim Maalouf, Tamikrest a mnoho dalších. Českou scénu budou zastupovat například Bonus, Bratři Ebenové, Čokovoko, Dan Bárta a Illustratosphere, Fiordmoss, Floex, Goodfellas, HiFi, Laura a její tygři, Midi Lidi, Michal Prokop a Framus Five, Mňága a Žďorp, Nebe, Panenka vyzutá, Petr Váša, Please The Trees a sbor Elpida, Prince of Tennis, Pub Animals a Skyline.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám