Hlavní obsah

McCartney v Hollywoodu: hvězda, cena, Grammy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, skladatel a hudebník Paul McCartney přijíždí do Hollywoodu, aby tam mimo jiné odhalil svou hvězdu na Chodníku slávy. Je posledním členem skupiny Beatles, kterému se této cti dostane. Hvězdu už tam totiž mají zesnulí John Lennon a George Harrison, stejně tak žijící Ringo Starr. Samostatnou hvězdu má na Chodníku slávy i celá skupina Beatles.

Foto: Profimedia.cz

V letech 1960 až 1970 byl členem skupiny Beatles, od roku 1971 působil deset let ve skupině Wings a při tom i poté se věnoval sólové dráze.

Článek

McCartneyho osobní hvězda bude slavnostně odhalena ve čtvrtek ve 14 hodin tamního času na prostranství před vydavatelstvím Capitol Records.

Zpěvák se ovšem v Los Angeles zdrží delší čas. Hned v pátek se zúčastní galavečera nadace MusiCares, na němž mu bude předáno ocenění Osobnost roku 2012. Následně bude propagovat své v pořadí patnácté studiové album Kisses On The Bottom, které je v Americe na trhu od pondělí.

Nejúspěšnější muzikant populární hudby

V neděli pak jeho pobyt v Kalifornii vyvrcholí účastí na předávání cen Grammy ve Staples Center v Los Angeles. Bude mít šanci získat svou patnáctou cenu v kariéře a současně by měl při ceremoniálu vystoupit.

Paul McCartney je podle Guinessovy knihy rekordů nejúspěšnějším muzikantem v historii populární hudby.

V letech 1960 až 1970 byl členem skupiny Beatles, od roku 1971 působil deset let ve skupině Wings a při tom i poté se věnoval sólové dráze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám