Hlavní obsah

Hudební vydavatelství hledá basistu s nejhlubším hlasem

– Londýn
Novinky,

Hudební vydavatelství, pro které skládá 36letý Velšan Paul Mealor, hledá basistu s nejhlubším hlasem, který by byl schopen zazpívat kontra e, tedy tón s frekvencí 41 hertzů. Mealor jej použil ve své nové skladbě De Profundis. Basista se hledá pomocí inzerátů i na internetu, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Skladatel Paul Mealor

Článek

Mealor je známý jako skladatel, kterého si vybrali loni v létě nynější vévoda a vévodkyně z Cambridge, princ William a Kate Middletonová, aby složil hudbu pro jejich svatbu. Jeho vánoční píseň Wherever You Are, kterou nazpíval sbor Military Wives, se stala nejrychleji prodávajícím se singlem za posledních šest let.

Tón v De Profundis je o šest půltónů níže než dosud nejnižší tón ve vokálním díle, "b" v Rachmaninových Nešporách.

„Pro De Profundis potřebuji bohatý a silný hlas, který se svou upřímností a pravdivostí nedotkne jen srdce, ale když se dostane do nejnižších poloh hlasového spektra, rozechvěje každý kousek lidského těla,“ vysvětlil skladatel neobvyklou volbu.

Podle Guinessovy knihy rekordů zpívá nejhlubším hlasem americký řidič autobusu George Menees, který zazpíval hluboké fis, u něj však šlo o extrémní polohu, v níž by nemohl zpívat skladbu.

Jaké hloubky dosahují tuvijští pěvci využívající dvojhlasnou techniku hrdelních zpěvů, není zdokumentováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám