Hlavní obsah

Nová DVD - Margin Call, Noc hrůzy, Rosemary má děťátko a Čekej do tmy

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thriller Margin Call se odehrává ve světě velkých peněz na začátku finanční krize v roce 2008. To upírská Noc hrůzy se může odehrát kdykoliv a nebo nikdy, podle toho, jaký máte vztah k upírům. A jsou tu i dva klasické thrillery s vynikajícími ženskými hereckými výkony – Mia Farrowová září ve filmu Rosemary má děťátko Romana Polanského a Audrey Hepburnová v jednom z nejnapínavějších filmů všech dob Čekej do tmy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

 Margin Call

Nová DVD

Thriller ze světa velkých peněz vypráví příběh lidí z investiční firmy v průběhu jednoho z prvních dnů finanční krize, jež se rozpoutala roku 2008. Když nezkušený finanční analytik Peter Sullivan odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu, vyvolá tím řetězec rozhodnutí – finančních i morálních – a katapultuje životy všech zainteresovaných na pokraj katastrofy. Margin Call nabízí neúprosný, autentický pohled na finanční průmysl a jeho aktéry ve chvíli, kdy stojí před rozhodnutími, která utvářejí budoucnost celého světa.

Margin Call, USA 2011, režie: J.C. Chandor, hrají: Kevin Spacey, Zachary Quinto, Paul Bettany, Stanley Tucci, Simon Baker, Jeremy Irons, Mary McDonnell, Demi Moore

Noc hrůzy

Nová DVD

Jerry Dandrige má až nebezpečné smrtící charisma. Je totiž upír, který potřebuje krev... plno krve. Charley Brewster, student posledního ročníku střední školy, si spojí rostoucí počet zavražděných a Jerryho podezřelé chování a rozhodne se, že teroru udělá přítrž. Jenomže na to sám nestačí. Jedinou naději tak pro něj představuje Peter Vincent,  kouzelník a zabiják upírů z Las Vegas. Tahle podivná dvojka se pokusí Jerryho krvavé šílenství zastavit.

Noc hrůzy, USA, 2011, 102 min., režie: Craig Gillespie, hrají: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette, David Tennant, Imogen Poots, Christopher Mintz-Plasse a další

Rosemary má děťátko

Nová DVD

Klasický thriller Rosemary má děťátko přivedl na svět režisér Roman Polanski. Rosemary a Guy jsou čerství novomanželé. Kdo by si pomyslel, že jejich idylické soužití spěje k děsivému konci... Ambiciózní, ale nepříliš úspěšný herec Guy se rozhodne uzavřít obchod s ďáblem: výměnou za okamžik slávy vydá svoji duši a ženu napospas temným silám zla. Když Rosemary krátce nato zjistí, že je těhotná, začne se chovat podivně nejen Guy, ale také jejich téměř dotěrně starostliví sousedé.

Rosemary má děťátko USA, 1968, 131 min., režie: Roman Polanski, hrají: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy a další

Čekej do tmy

Nová DVD

Susy nedávno oslepla a stále se ještě učí, jak žít ve světě, který nevidí. Psychopatický vrah Roat chce panenku, plnou heroinu, o níž si myslí, že ji má Susy. Susy chce jediné: přežít. Jeden z nejslavnějších kriminálních hororů s legendární scénou „u lednice“ přivedl Audrey Hepburnovou v roli Susy k oscarové nominaci.

Čekej do tmy, USA, 1967, 103 min., režie: Terence Young, hrají: Audrey Hepburn, Alan Arkin, Richard Crenna, Efrem Zimbalist Jr., Julie Herrod, Samantha Jones, Jack Weston

Reklama

Výběr článků

Načítám